För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hotell- och eventkungen Patrik Ekman nominerad som ny ledamot i Företagarnas riksstyrelse

Publicerad 11 apr 2024
Det är värmlands alldeles egna hotell- och eventkung som nu blivit tillfrågad att kliva in som ny ledamot i Företagarnas riksstyrelse.
Patrik Ekman är nominerad som styrelseledamot i Företagarnas riksstyrelse. Foto: Privat.

Patrik Ekman är en man med många järn i elden. Han kanske är mest känd för att driva hotell från norr till syd samt för sina populära satsningar inom festival och event runtom i Värmland. Men Patrik är också en mycket engagerad styrelsemedlem och ordförande i Företagarna Kristinehamn. Han brinner för det lokala företagsklimatet och att underlätta för företagare att bedriva sina verksamheter. 

Den 23–24 maj har det blivit dags för Företagarnas Kongress i Gävle där man bland annat beslutar om styrelseledamoter i Företagarnas riksstyrelse. Nu har en enhällig valberedning föreslagit Patrik som kandidat. 

- Jag måste säga att jag är otroligt hedrad att ha blivit nominerad, det här är ett hedersuppdrag som jag ser fram emot att axla, säger Ekman.

Vad ser du mest fram emot?

- Jag glädjs åt att få hjälpa till att utveckla det strategiska arbetet på Företagarna samt också titta på hur vi fortsatt kan se till att hålla engagemanget uppe ute i lokalföreingarna.

Patrik Ekman lyfter hur viktigt det är med alla förtroendevalda och han menar att det är dem som är hjärtat i organisationen:

- Det är våra förtroendevalda som gör jobbet, de är ute och representerar Företagarnas viktigaste målgrupp: små- och medelstora företag. 

Det är inte bara Patrik Ekman som föreslås som ny ledamot i riksstyrelsen, sedan Fabian Bengtsson efter sex år som ordförande lämnat besked om att han inte ställer upp till omval har Företagarnas valberedning arbetat för att hitta en efterträdare. Valberedningen har nu presenterat sitt förslag till ny ordförande: Halldora von Koenigsegg, operativ chef på Koenigsegg, ett företag som är känt för sina exklusiva och skräddarsydda bilar.

- Jag ser fram att träffa få träffa den nya styrelsen och framför allt vår nya ordförande Halldora, säger Ekman avslutningsvis. 

Halldora von Koenigsegg föreslås som ny ordförande i Företagarna

Valberedningens fullständiga förslag till ny riksstyrelse:

Halldora von Koenigsegg, ordförande, Företagarna Ängelholm
Petra Örjegren, förste vice ordförande, Företagarna Östersund
Mathias Eriksson, andre vice ordförande, Företagarna Mark
Alfred Appelros, Företagarna Olofström
Carl-Johan Berthilsson, Företagarna Halmstad
Drazen Crnoja, Företagarna Ängelholm
Patrik Ekman, Företagarna Kristinehamn
Martin Elford, Företagarna Trosa-Gnesta
Tobias Lindfors, Företagarna Luleå
Matilda Mielind, Företagarna Uppsala
Ulrika Nilsson, Företagarna Norrköping
Johan Aspelin, Företagarna Stockholms stad
Elisabeth Thorburn, Företagarna Nacka-Värmdö

Anmäl dig till kongressen här.

halldora2-737.jpg
Företagarnas vd Benjamin Dousa tillsammans med Halldora von Koenigsegg som föreslås som ny ordförande i Företagarna. Foto: Emil Malmborg.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna