podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagartrio kammar hem Årets Företagare i Karlstad - tagit fram Sveriges snabbast växande hälsoapp

Publicerad 17 aug 2022
Steplertrion Niklas Frisk, Semir Hadiahmetagic och Daniel Malmquist har korats till Årets Företagare i Karlstad.

Nu har Årets Företagare i Karlstad delats ut och i år gick det eftertraktade priset till entreprenörstrion Niklas Frisk, Semir Hadiahmetagic och Daniel Malmquist som tillsammans äger och driver den omåttligt populära hälsoappen Stepler. 

- Steplergänget har sedan starten varit hjärtligt engagerade i olika sociala nätverk här i Värmland och fungerar som mentorer och förebilder för folk i sin omgivning, säger Företagarnas ordförande i Karlstad Jan Elofsson.


Från vänster: Niklas Frisk, Semir Hadiahmetagic och Daniel Malmquist, grundare av Stepler. Foto: Stepler.

2021 tilldelades Niklas Frisk och Daniel Malmqvist priset Årets Unga Företagare i Värmland under en hyllningslunch i det anrika Residenset i Karlstad. Företagarna har genom åren engagerat sig i Start Up Värmland där de tillsammans med andra i innovationssystemet samt banker och investerare har delat med sig av sin kunskap till andra potentiella entreprenörer i länet.

Vinnarmotivering: 

Gänget bakom den här lysande idéen kom väl förberedda, såg sin chans och tog den. Med en drömlik tajming och en beundransvärd förmåga att orädd knyta an till starka varumärken stegade det här unga bolaget in i våra mobiltelefoner mitt under pandemin. Först lärde de oss här i Sverige att det lönar sig att gå ut och gå, och nu bara knappa tre år senare strosar även Polen, Tyskland och såklart turlandet Norge runt med den här appen kopplat till sin stegräknare. Med sin nyskapande, nyfikna och generösa hållning till företagande i stort är de en tillgång för andra i det värmländska näringslivet. Det gläder oss att berätta att det givetvis är Stepler-grundarna som steppar upp från Årets Unga Företagare i Värmland 2021 till Årets Företagare i Karlstad 2022. Stort grattis Daniel Malmqvist, Niklas Frisk och Semir Hadiahmetagic!

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna