podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Coopers skarpa kritik mot Postnords nya Värmlandsplaner: "Riktigt fel"

Publicerad 14 sep 2021
Postnord planerar att efter årsskiftet börja med varannandagsutdelning i Värmland. Något som oroar länets småföretagare. En klar försämring, menar Företagarnas regionchef Eva Cooper.

Varannandagsutdelning av posten kan snart bli en realitet i Värmland. Vilket i sin tur kan leda till stora konsekvenser för länets småföretagare. En ny undersökning gjord av Företagarnas Riksorganisation visar att så mycket som 7 av 10 småföretagare känner sig oroade över Postnords nya planer, skriver VF.se.

– Vi har inte ett specifikt datum än, de formella besluten tas ungefär en månad innan, säger Postnords pressansvariga Anna Kjellander, uppger tidningen.

Sårbara verksamheter på landsbygden

Eva Cooper, regionchef på Företagarna Värmland är kritisk mot varannandagsutdelningen då det kan komma att drabba småföretagare hårt, inte minst de som jobbar på landsbygden. 

- Det har gjorts undersökningar som har visat att väldigt väldigt många företagare tycker att det är riktigt fel, och att det försvårar deras arbete, säger hon och fortsätter:

– 73 procent av företagen på landsbygden tycker att varannandagsutdelning leder till något negativt.

Långt ifrån att nå regeringens bredbandsmål

Grunden till att Postnord nu vill börja med varannandagsutdelning är för att antalet skickade brev har minskat med ungefär hälften sedan millennieskiftet. Men enligt Cooper har svenskarna en lång väg kvar att gå innan de blivit helt digitaliserade, även om det finns några som är på väg dit:

- Vi i Sverige är inte ens i närheten av att nå bredbandsmålet som regeringen har och vi har därför fortfarande ett stort behov av fungerande posttjänster.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna