För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Replik: Posten måste hålla ihop Sverige

Publicerad 10 sep 2021
Nyligen riktade Företagarna skarp kritik mot Postnords nya mål om att börja med varannandagsutdelning. Något som i sin tur kan leda till stora konsekvenser för småföretagare i Värmland. Argumenten från Postnord var svaga - nu kommer repliken.
Företagarnas Pontus Lindström och Eva Cooper riktar än en gång skarp kritik mot Postnords mål om varannandagsutdelning i Värmland.

Strax efter årsskiftet planerar Postnord att komma igång med varannandagsutdelning i Värmland. Som det ser ut i dag är läget inte hållbart, menar Företagarnas regionchef Eva Cooper och Pontus Lindström, expert lokalt företagsklimat på Företagarna, som inte är nöjda med den nya planen, skriver de i en debattartikel på NWT.se.

- Sju av tio företagare anser att det är viktigt att kunna skicka eller ta emot fysiska brev, som når mottagaren inom två dagar, säger Eva Cooper.

7 av 10 negativa till varannandagsutdelning

Efter en färsk undersökning publicerad av Företagarnas Riksorganisation stod det klart att flera småföretagare i länet ställer sig kritiska mot förändringen. 

- Det har gjorts undersökningar som har visat att väldigt väldigt många företagare tycker att det är riktigt fel, och att det försvårar deras arbete, säger hon och fortsätter:

- 73 procent av företagen på landsbygden tycker att varannandagsutdelning leder till något negativt.

Svaga argument

Postnords svar på kritiken är att posten blivit alltmer digitaliserad vilket minskar behovet av postutdelning. Ett svagt och inte helt sant argument, menar Eva och Pontus.

- Vi i Sverige är inte ens i närheten av att nå bredbandsmålet som regeringen har och vi har därför fortfarande ett stort behov av fungerande posttjänster, säger Cooper och menar att det finns en positiv inställning från företagare i landet att bli mer digitala men det är än så länge ett för stort kliv att ta steget.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna