podcast news play företagaren I media förmån

Här är värmländska entreprenörerna som gör upp om tunga företagarpriset

I dag koras äntligen Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2021 i Stockholms stadshus. I år är det en Säffleduo och ett gäng unga entreprenörer från Karlstad som representerar Värmland i riksfinalen.
Publicerad 15 okt 2021
Fr. v. Jenny Harlen, Malin Sairio och Semir Hadiahmetagic.

Äntligen är dagen här då vi skall hylla lokala företagare från hela Sverige i den årliga prisutdelningen av Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Med oss ikväll har vi Jenny Harlen och Malin Sairio från Säffle som står bakom miljöföretaget Bokashiworld in Sweden AB. De representerar Årets Företagare i Värmland:

- Det här känns helt fantastiskt och vi är helt i chock men också jätteglada. Att tilldelas detta pris ger mycket energi till hela vårt team, sa de glada kollegorna till oss på Företagarna efter de tilldelats utmärkelsen på Residentet i Karlstad tidigare i år.

Miljöhjältar från Säffle

Säffleduons mål är att alla hushåll i Sverige ska minimera matsvinnet och samtidigt återanvända det med hjälp av Bokashi-kompostering:

- Matavfallet återvinns till jord att odla med och det blir till efter att matavfallet, tack vare bakterier, transformeras till odlingsjord med mycket näring. 

Vill motivera till ökad vardagsmortion

Från Karlstad har vi en företagartrio som tillsammans gör upp om Årets Unga Företagare. Det är Semir Hadiahmetagic, Niklas Frisk och Daniel Malmqvist på Stepler som tidigare i år tilldelades det tunga priset i regionen.

- Det här är verkligen ett kvitto på att det vi gör är rätt, det känns väldigt kul, sa den uppspelta Semir Hadiahmetagic då.

Stepler är en app som motiverar användaren till att gå och röra sig mer i vardagen. Den som använder Stepler App samlar poäng som sedan går att byta ut mot varor och aktiviteter.  I dag har närmare en halv miljon laddat ner appen Stepler i Sverige.

Se galan live här!

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.