För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas nya siffror visar - Grums kommun handlar minst lokalt

Publicerad 13 jun 2021
Det är stor skillnad i Värmlands regionen när man tittar på hur mycket varje kommun handlar av de lokala och mindre företagen, Grums får bottenbetyg.
Foto: Faksimil SVT Nyheter Värmland. Eva Cooper intervjuas om de nya färska siffrorna från Företagarna.

Grums är en av de kommuner i hela Sverige som är sämst på att handla lokalt, det visar en ny kartläggning gjord av Företagarna. 

Anledningen till att Grums kommun är bland de sämst i Sverige på att handla lokalt tros vara bristande kunskap om upphandlingssystemet hos småföretagarna säger Grums Kommunalråd Malin Hagström (S) i en intervju med SVT Värmland:

- Vi kommer efter pandemin att ha informationsträffar så att våra lokala företagare känner sig trygga med att vara med i en upphandlingen.

Borde stärka småföretagen

Företagarnas regionchef Eva Cooper ser däremot annorlunda på saken:

- Om man har ett systematiskt, aktivt och medvetet arbete från kommunen om hur man ska bidra till den lokala ekonomin och stärka småföretagen och de lokala företagen, så går det även som liten ort eller av Karlstads storlek.

Lista på kommunerna som handlar minst lokalt i Värmland:

Perstorp: 5 %

Bjuv: 6%

Gagnef: 8%

Bräcke: 8%

Älmhult: 8%

Härryda: 8%

Burlöv: 10%

Grums: 10%

Bjurholm: 10%

Nykvarn: 11%

Surahammar: 11%

Läs hela rapporten här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna