podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lokala hjältar - Patrik Ekman, multientreprenören som peppar upp i tuffa tider

Publicerad 4 jan 2021
Vad som började som ett internt personalpepp resulterade i en lokal viral succé. Patrik Ekman, entreprenör och styrelseordförande i Företagarna Kristinehamn är mannen bakom de peppiga orden “Ge fan aldrig upp”.

Patrik, berätta hur “Ge fan aldrig upp” kom till och varför du vill sprida budskapet vidare? 
- Det började som ett internt personalpepp. All personal har haft det otroligt tufft det här året med tomma hotell och andra tråkigheter. Så vi sa att nu måste vi peppa för oavsett hur jobbigt någonting är så måste vi kämpa för att ta oss igenom. Det finns ett efter och vi kommer att ta oss igenom det här. 

Du driver åtta besöksanläggningar, Ekman Event och Media, festivaler i Borlänge och Karlstad samt en biograf. Har jag missat något?
- Ja det är lite gott och blandat. Jag kallar oss för Sveriges största skithusbolag, säger Patrik och skrattar till men fortsätter sedan lite allvarsamt: 
- Allt vi jobbar med handlar om att få människor att mötas och det är det enda vi inte får göra i dag. Vi lyckades pricka i allt som man inte får göra i en pandemi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Företagaren har inte bara myntat “Ge fan aldrig upp”, utan även laddat sina kollegor med värdeorden “Vi gör inte som alla andra”.
- Vi har valt att satsa i krisen. Vi har etablerat en till festival och köpt upp Liveside Event i Arvika. Kort och gott, vi gör inte som alla andra helt enkelt. 

Vi tycker att du är en fantastisk förebild och lokal hjälte. Ett par sista ord av klokskap som du vill dela med dig av?
- Istället för att kritisera vill jag uppmuntra regeringen. De verkar inte ha rätt verktyg att handskas med detta men måste förstå vad vi företagare behöver för att överleva just nu. Avslutningsvis vill vi säga till alla där ute - ge fan aldrig upp. Det finns alltid en lösning att ta sig igenom det här.  

Fler nyheter från Företagarna