podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick Värmlands finaste företagarpriser

Publicerad 24 aug 2021
Den härliga Säffleduon Jenny Harlen och Malin Sairio på BokashiWorld in Sweden utsågs i dag till Årets Företagare i Värmland 2021. Även Årets Unga Företagare delades ut på Residenset i Karlstad och gick till Stepleretreprenörerna Niklas Frisk och Semir Hadiahmetagic.
Årets Företagare i Värmland blev Jenny Harlen och Malin Sairio. Årets Unga Företagare blev Niklas Frisk och Semir Hadiahmetagic.

Under trevliga  och coronavänliga reformer på Residenset i Karlstad bjöds i dag de lokala finalisterna till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Värmland in till länsfinalen. På plats var bland andra Värmlands Landshövding Georg Andrén som tillsammans med Företagarnas regionchef Eva Cooper delade ut de två prestigefulla priserna.

Det var tuff konkurrens som flödade på Residenset när vinnarna utsågs. Årets Företagare i Värmland 2021 blev Säffleduon Jenny Harlen och Malin Sairio på BokashiWorld in Sweden AB och Årets Unga Företagare i Värmland 2021 gick till Karlstadsentreprenörerna Niklas Frisk och Semir Hadiahmetagic på Stepler AB. 

Bokashi är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning helt utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till jordförbättring som direkt kan användas i rabatten och kökslandet. Bokashi är i Sverige ett nytt sätt att ta hand om matavfall. Det är företaget som introducerat Bokashi i Sverige och man sprider kunskaper kring metoden och säljer produkter för detta. Bolagsstrukturen har förändrats under åren. Det nuvarande aktiebolaget bildades 2017.

Vinnarmotiveringen för Årets Företagare i Värmland löd: 

Det nuvarande aktiebolaget bildades 2017. Motivering: Med hållbarhet i sikte har Årets företagare i Värmland målmedvetet arbetat för en bättre värld och med ökad tillväxt som resultat. Dessa engagerade pionjärer tog en för Sverige unik idé att ge god ekonomisk utveckling och kunskapen om hur vi räddar jorden vida känd. Visionerna leder till båda taktik och praktik – inte minst digitalt. Årets företagare i Värmland hjälper oss att bli lite bättre på att leva ett hållbarare liv. Det är alltså inte bara Årets företagare som är vinnare – hela världen vinner det!

Startupen Stepler som startades av Semir Hadiahmetagic och Niklas Frisk vill få oss att bli mer aktiva. De har därför byggt en app där användarna belönas utifrån sina fysiska aktiviteter. Du får poäng för dina fotsteg och därefter kan du byta poängen mot produkter, tjänster och upplevelser. Stepler samarbetar med en rad partners och varumärken, som Lyko och Nextory, som i sin tur får exponering i appen. Appen lanserades 2019.

Vinnarmotiveringen för Årets Unga Företagare i Värmland löd: 

Årets unga företagare i Värmland lyckas kroka arm med många andra under den lite slingriga vägen mot framgång. Ett välkänt virus fällde krokben för gamla planer. Dessa modiga entreprenörer satte då full fart framåt och höll ångan uppe, både hos kunder och investerare. Varje dag, steg för steg, får man allt fler att leva ett hälsosammare liv. 

Vi riktar ett stort grattis till företagarna som nu gör upp i riksfinalen som kommer att äga rum i Blå Hallen i Stockholm under hösten. 

Fler nyheter från Företagarna