headphones newspaper video-player

Nordgröna Årets Företagare i Burlöv 2020

Årets Företagare i Burlöv 2020 är utsedd - stort grattis till Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk med företaget Nordgröna AB!
Publicerad 23 apr 2021

Prisutdelning och firande fick ske i begränsad omfattning hos Möllegårdens Mat & Möten tillsammans med några andra företagare, tjänstemän och politiker.

Utmärkelsen Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare.

- Vi är stolta över utmärkelsen som ett gott betyg på vårt hårda arbete. Det har varit en fantastisk resa från tillverkning hemma i studentrummet till försäljning på flertalet internationella marknader, säger Oscar Pressfeldt, Nordgröna.
 
Nomineringen lyder:

Som ett studentprojekt vid Lunds universitet fann grundarna av det blivande Nordgröna AB; Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk ett sätt att använda det mångsidiga materialet Fönsterlav för produkter i moderna vardagsrum och arbetsutrymme. Entreprenörerna har fortsatt utveckla nya produkter av det naturligt återväxande materialet sedan dess.
 
Det hela började på en regnig vandringstur i Sverige, då man upptäckte att renmossan hade förmåga att absorbera vatten och hålla tältets insida torr… och på den vägen är det. Företaget bildades direkt efter studierna 2014, och har utvecklat ett antal olika naturprodukter. Nordgröna AB har ett antal stora företag som sina kunder och en betydande del exporteras. Tillsammans med duktiga och engagerade medarbetare är företaget i snabb utveckling. Vi finner att Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk är värdiga mottagare av utmärkelsen Årets Företagare Burlöv 2020.

Vi önskar LYCKA TILL till regionfinalen och ser framemot att följa detta spännande företag framöver.

Läs mer i Sydsvenskans artikel här.

                    

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor