headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
Bild: Sven-Erik Svensson

Medlemsföretag drabbas hårt av coronaviruset

19 mar 2020
Många småföretagare har påverkats hårt av Coronaviruset med minskade omsättningar och uppsägning av personal. Avbokningar slår hårt mot hotell och restauranger

I dagens HD berättar Ina Zachhau att det här slår mot besöksnäringen och handeln, men hoppas att läget förändrats till efter påsk. 

Ina Zachhau

- I tuffa tider gäller det att trots allt "sitta lite stilla i båten" och försöka styra undan de djupaste grunden. Men när alla evenemang ställs in och våra internationella gäster inte kan resa samtidigt som våra inhemska gäster jobbar hemma i dessa tider så förblir våra hotellrum tomma. Samtidigt som hela världen stannar upp och håller andan så fortsätter alla fasta kostnader att ticka in och förfalla till betalning. Tack och lov så hade vi en fantatsisk start på året och ett bra år bakom oss så ett litet tag har vi ekonomiska muskler att hålla Corona-jävulen stången. Jag och min familj är stolta och glada att i drygt 38 år drivit Hotel Chaplin och inte fanken tänker vi låta ett litet elakt virus från Kina knäcka oss!! Men vill ni stödköpa några hundra hotellrum den närmaste tiden så vet ni var det finns lediga! 
Var rädda om varandra och ta hand om era företag.
Vi behövs alla säger Ina.

Vidare menar Ina att kommunen nu måste börja se över möjligheterna till snabba beslut som hjälper alla företagen i Landskrona. Likt Staffanstorp och Ägelholm som snabbt gick ut med en rad åtgärder för att klara krisen önskar vi liknande handlingskraft under kommande tid. 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap