podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

En sommarhälsning från Anita Roll, ordförande Företagarna Stockholm stad

Publicerad 22 jun 2022
Visst välkomnar vi den efterlängtade sommaren med vidöppna armar men jag kan ändå inte hålla tillbaka känslan av att vilja fortsätta det stenhårda arbetet vi bedriver för att de små företagen ska utvecklas på sunda grunder. Stockholmsföreningen har fått upp en riktigt bra styrfart efter pandemin. Suget efter att träffas, diskutera och lära känna varandra är större än någonsin. Låt mig få berätta om några av de aktiviteter vi har gjort och har på gång:

Samarbetet med Stockholms fotbollförbund (StFF)

Nu tar vårt samarbete fart på allvar. Den 28 juni bjuder Företagarna Stockholms Stad tillsammans med StFF på fotbollsfest när de svenska damerna ska möte Brasilien på Friends. Vi kommer att ta tillfället i akt att berätta mer om vårt samarbete, det kommer att bjudas på förfriskningar för att sedan gemensamt gå till Friends för att se matchen. Boka din plats om du inte gjort det. Vi har ett fåtal platser kvar.

En till nyhet som gäller vårt samarbete – värva en företagare som medlem och tjäna pengar till din förening. Läs mer hur det går till här.
 
Året Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms Stad är utsedda)
Det var som vanligt urstarka kandidater som juryn hade att förhålla sig till och som vanligt var det otroligt jämnt mellan de tre kandidaterna. Men vilka vinnare vi fick till slut:

Charlotte Mikander, CM Strategy AB, Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2022

Nils Henoch och Jimmy Stensson, GOSOL Energi AB – Årets Företagare Stockholms stad 2022


Ett stort och varmt GRATTIS igen! I skrivande stund vet vi att ingen av våra kandidater vann länsfinalen men vi är likväl så stolta över våra lokala vinnare.

Lokalpolitik 

Från vänster: vice ordförande Conny Callin, ordförande Anita Roll, Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholm och Företagarnas expert på lokalt företagsklimat, Pontus Lindström.

Det pågår ett arbete med att träffa våra lokala politisk beslutsfattare för att presentera vår lokalpolitiska plattform. Sannolikt kommer vi inte hinna träffa alla partier före valet men plattformens innehåll kommer att vara relevant även efter valet. De frågor vi driver för att gynna våra mindre företag är på många sätt tidlösa och vi kommer att kämpa för att få politikerna att förstå vilka samhällsbärare de små företagen är.

Först ut att bjudas på tårta var Erik Slottner, KD

Företagarna Stockholms Stad träffade Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholm, för att diskutera näringslivsfrågor och se hur vi tillsammans kan göra vår huvudstad till en bra stad att driva företag, leva och bo i. Ordförande Anita Roll, vice ordförande Conny Callin och Företagarnas expert på lokalt företagsklimat, Pontus Lindström, bjöd på tårta som visade på hur många arbetstillfällen små och medelstora företag bidrar med i Stockholm.

Antalet medlemmar i föreningen

Vi har ju satt ett mål på att vara 3.200 medlemmar per den 31 december i år. Senaste noteringen som vi fick i samband med styrelsemötet för ett par veckor sedan var 3.129 st. Jag hoppas innerligt att vi kommer att nå vårt mål. Det är klart nåbart och vi ska göra allt vi kan för att vår förening ska växa så vi talar med ännu större kraft.

Medlemsforum

Vi hade ett möte i början av juni där deltagarna fick beskriva de utmaningar som man tycker sig ha för tillfället. Det handlar bl a om kompetensbrist d v s svårt att hitta rätt medarbetare, skenande energikostnader samt hållbarhet. Allt detta är dokumenterat och kommer att tas med in i styrelsearbetet.

Hösten 2022

Under sommaren kommer många aktiviteter att pågå inför valet. Företagarna kommer att vara i Almedalen och kommer där att vara delaktiga i flertalet seminarier. Här i Stockholmsföreningen planerar vi för fler aktiviteter av varierande karaktär. Det är fest och utveckling i ljuv kombination. Allt vi gör fokuserar på alla oss som driver små och medelstora företag. Vi kommer så klart att hålla er informerade om allt som händer via webb och Facebook.

Avslutningsvis

Glöm inte att använda vår kostnadsfria juridiska rådgivning! Det är en av Företagarnas mest uppskattade medlemsförmåner. Ta hjälp av våra juridiska experter på 0771-45 45 45 eller maila fragaradgivningen@foretagarna.se.

Jag ber att få tillönska er en riktigt skön sommar. Njut, var i nuet och ta vara på varenda minut så gott du kan. Ser fram mot att vi ses på fotbollen den 28 juni eller på något av våra events i höst.

Varma hälsningar från,
Anita Roll
Ordförande Företagarna Stockholms Stad
Fler nyheter från Företagarna