För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är Årets Företagare i Stockholms stad 2022

Publicerad 24 maj 2022
Förra veckan korades Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms stad. Utmärkelsen Årets Företagare vanns av Nils Henoch och Jimmy Stensson som driver GoSol Energi.

Efter en lång process där hundratals duktiga företagare nominerats, granskats och diskuterats djupintervjuats korades slutligen Nils Henoch och Jimmy Stensson till Årets Företagare i Stockholms stad i förra veckan. De vann utmärkelsen i hård konkurrens med Jens Hagman som driver Sveriges största elcykelhandel Elcykelpunkten och Ferhat Yildiz, Emil Helander och Thomas Holm som driver hustillverkaren Husverket.

ÅF Prisutdelning.jpg

- Det känns häftigt och lite skakigt. Jag är väldigt överraskad men också väldigt stolt, sade Jimmy Stensson när han tog emot pokal och diplom från Stockholm Business Regions vd Staffan Ingvarsson. Eftersom parhästen Nils fått barn bara dagarna före finalkvällen var Jimmy ensam på plats och tog emot utmärkelsen.
- Ikväll prioriterade han sin familj för första gången, skrattade Nils.

Nils och Jimmy är tidigare studiekamrater och båda har en mångårig bakgrund inom energisektorn, där de verkat både på stora energibolag, på myndighet och som konsulter. Gnistan som tände deras företagarglöd var att Jimmy för ett par år sedan installerade solceller på sin fastighet men inte blev helt nöjd med den lösning som levererades. ”Det här skulle vi kunna göra bättre” konstaterade de och startade GoSol Energi som fem år senare omsatte 74 miljoner kronor och växer med lönsamhet.

Det som gör att GoSol Energi sticker ut bland andra aktörer på den växande marknaden för grön energi är, menar Nils och Jimmy, deras breda och framtidsanpassade helhetslösningar och deras kompromisslösa fokus på kundnöjdhet.
- Vår bakgrund gör att vi förstår energimarknaden väldigt väl och kan skräddarsy bra lösningar som håller över tid. Man får aldrig göra något på bekostnad av kundnöjdheten, man ska ha sina kunder med sig och få gott betyg från dem, förklarar Jimmy. Vid sidan av fokuset på kundnöjdheten så trycker han mycket på medarbetarna som en viktig källa till hans och Nils framgång som företagare.
- Det är så viktigt att rekrytera rätt medarbetare och få andra att prestera på topp, ha kul tillsammans och bygga en bra företagskultur.

Grunden för de två studiekamraternas företagande är en brinnande passion för att bidra till omställningen till ett grönt samhälle. Nils och Jimmys passion gjorde intryck på juryn och var något de tog fasta på i sin motivering:

Genom ett engagerat och målmedvetet ledarskap har Årets Företagare i Stockholms stad byggt ett företag starkt präglat av en entreprenörskapskultur. Våra vinnares starka drivkraft för att förändra samhället blev fröet till ett framtidsföretag i en framtidsbransch. Årets Företagare har med hjälp av kundoptimerade helhetslösningar och ett kompromisslöst fokus på kundnöjdhet inlett en osannolik tillväxtresa, och har nu siktet inställt på att dubblera sin omsättning vartannat år och bli en ledande aktör i samhällets gröna omställning. De är en inspiration och en förebild för både företagare och andra.

Inför framtiden är Jimmy optimistisk, både vad gäller den egna verksamheten och den gröna omställningen i stort. De närmaste åren siktar GoSol Energi på att öka omsättningen med 50 procent per år, och Jimmy menar att politikerna äntligen börjat förstå vilka möjligheter som solen erbjuder.
- Ett par år kämpade vi i motvind, men nu känns det som att politiken äntligen är på gång och börjar förstå vilka fantastiska möjligheter solen bjuder. Vi kan ställa om och vi behöver inte kärnkraften, menar Jimmy.

Fler nyheter från Företagarna