För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2022

Publicerad 24 maj 2022
Förra veckan korades Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms stad. Utmärkelsen Årets Unga Företagare vanns av Charlotte Mikander som driver marknadsföringsbyrån CM Strategy.

Efter en lång process där dussintals nominerade företagare under 35 gåtts igenom, granskats och diskuterats i detalj korades till slut Charlotte Mikander till Årets Unga Företagare i Stockholms stad i förra veckan. Hon vann utmärkelsen i stenhård konkurrens med Saman Amel och Dag Granath som driver klädateljén Saman Amel, och Alexander och Diana Vasiliou som driver utbildningsföretaget Vasiliou Education.

Charlotte Mikander m fl.jpg

- Men gud, det här känns otroligt! Helt fantastiskt, jag hade inte förväntat mig att jag skulle vinna, utbrast Charlotte då hon fick ta emot pokal, diplom och blommor från Stockholm Business Regions ordförande vd Staffan Ingvarsson.

Charlotte tog mod till sig och startade sitt företag mitt under pandemin, trots det osäkra läget. Dessförinnan hade hon arbetat med reklam och marknadsföring i flera år. Hon beskriver dock hur marknaden för de produkter hon var van vid att jobba med delvis försvann under pandemin och hon såg möjligheten att hjälpa företag att stärka sin digitala närvaro och marknadsföring genom influencer marketing.

Den möjligheten har Charlotte tillvaratagit på ett fantastiskt sätt. Redan det första verksamhetsåret – som bara var sex månader långt – omsatte CM Strategy närmare 8 miljoner kronor och gjort en miljonvinst. Året därpå mer än fyrdubblades omsättningen till 36 miljoner kronor – en siffra som företaget redan slagit under innevarande år. Hemligheten bakom framgången och den snabba tillväxten är enligt Charlotte fantastiska medarbetare.
- Jag vore ingenting utan mina anställda, de jobbar och sliter helt enormt. Mitt främsta tips för att lyckas som företagare är att skaffa bra anställda, hitta rätt personer som funkar i teamet. Energi är allt, säger Charlotte.

Charlottes energi och bolagets snabba tillväxt var två saker som gjorde stort intryck på juryn och som de tog fasta på i sin motivering:

Årets Unga Företagare i Stockholms stad växer genom att få andra att växa. En sprudlande energi, modet att våga tänka och testa nytt och strävan efter att omge sig med duktiga människor både i och utanför företaget har varit nycklarna till vår vinnares framgång. Genom att samla, lyfta och förmedla inspiratörer har Årets Unga Företagare själv blivit en inspiratör och påbörjat en imponerande tillväxtresa.

Och Charlotte visar inga tecken på att slå av på takten. CM Strategy har just börjat etablera sig på nya marknader, och nästa målsättning är att bolaget ska vara verksamt globalt redan om två år. På frågan om hur hon kommer förvalta utmärkelsen som Årets Unga Företagare i Stockholms stad svarar Charlotte att det viktigaste är att inspirera andra.
- Jag vill att det ska tjäna som en inspiration för andra. Jag hade ingen aning om hur man drev bolag när jag startade, kunde jag så kan andra. Det är okej att inte veta allt från början och lära sig på vägen och att sikta högt tidigt, avslutar hon.

Fler nyheter från Företagarna