headphones newspaper video-player

Tack för inspirationen!

Igår öppnade Sverige upp igen och vi firade med en härlig vinnarlunch tillsammans med nästan 60 fantastiska medlemmar och entreprenörer. Vi hade samlats för att fira våra vinnare – Årets Företagare och Årets Unga företagare i Stockholms län 2021.
Publicerad 30 sep 2021

Det var helt otroligt att få välkomna våra gäster igen, att höra sorlet under minglet och känna värmen och energin från alla härliga företagare på plats. Att få träffas på riktigt efter alla digitala möten det kändes fint och viktigt. Det är under dessa nätverksträffar det kan uppstå spännande möten som kan leda till nya fina affärer och samarbeten.

När kaffet serverades efter en god lunch signerad restaurang Grodan så var det dags för dagens huvudpersoner och hedersgäster att vara i blickpunkten. I samtal med regionchef Thomas Byström så berättade Tomas Guinchard – Årets Företagare och Saleh Karrani och Shafik Muwanga – Årets unga Företagare hur de arbetar och driver sina bolag så framgångsrikt så man blir en vinnare!

Tomas som varit företagare i över 25 år och startat, drivit och sålt många bolag är nu en vinnare med sitt bolag Adxto Care AB. De driver flera vårdutvecklingsprojekt i samarbete med apotek, sjukvården och läkemedelsindustrin för att utveckla och komplettera vården av patienter. Man har också ett starkt fokus på patientnytta.

Tomas skickade med några tips för att bli framgångsrik:

  • Tro på dig själv och var uthållig fast du stöter på motstånd och hinder på vägen
  • Ha koll på ditt kassaflöde, väx med kontroll
  • Omge dig med människor som kompletterar dig
  • Vårda din personal, de är guld värda

Våra unga vinnare, Saleh och Shafik har startat och driver tillsammans med Ali Khalil (som hade fått förhinder att vara på plats) sen 10 år sitt bemanningsföretag Miljonbemanning AB.

Miljonbemanning är en entreprenörsresa som är smått overklig då man startade med bokstavligen inget och idag omsätter 50 miljoner. Den första affärsplanen som skrevs på en Big Mac-kartong sitter inramad på kontoret. Att se kraften i andra och att utnyttja den fantastiska potentialen som finns i förorterna har varit deras utgångspunkt och lade grunden för företaget som idag har många spännande projekt på gång inom rekrytering och matchning av kompetens och arbetskraft.

Några tips från Saleh och Shafik för att bli framgångsrik:

  • Våga göra fel och våga be om hjälp
  • Känn din målgrupp och se allas potential
  • Ha kul på jobbet
  • Vårda din personal, de är din framgång

Ett stort tack till IVA konferenscenter och restaurang Grodan för en trevlig lunch och ett stort LYCKA TILL Skickar vi med våra vinnare in i den stora Sverigefinalen som går av stapeln i stadshuset den 15 oktober då man har chans att ta hem titeln ÅRETS FÖRETAGARE 2021 och ÅRETS UNGA FÖRETAGARE 2021.

Vi ses i höst – fler spännande event och träffar är på gång!

Fler nyheter från Företagarna

Synliggör offentliga affärsmöjligheter

Med tydligare information om var, när och hur kommuner vill köpa in sina varor och tjänster kan fler företag vara med och konkurrera på den offentliga mångmiljardmarknaden.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter