headphones newspaper video-player

Om Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare är vårt prestigefyllda pris för unga entreprenörer.

Varje år prisar Företagarna en ung företagare under 35 år som uppnått något extra med sitt företagande. 

Hur blir man Årets Unga Företagare? 

Nytt för i år är att vi lyfter våra unga företagare ännu mer än tidigare och skickar 21 regionala finalister till den nationella jurygruppen. Detta innebär att varje region kommer att utse en finalist som representerar dem i den nationella finalen, vilket är samma upplägg som för Årets Företagare. 

Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

Vinnarna för Årets Unga Företagare i Sverige utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare.

Hur utses de tävlande lokalt?

De lokala föreningar som vill utser en vinnare i sin kommun. Dessa nomineringar samlas in antingen via öppna nomineringar eller av sin lokala jurygrupp. Kommunvinnarna går vidare till en regionfinal. Samtliga regionala vinnare går sedan vidare till den stora riksfinalen i Stockholms stadshus. Årets Unga Företagare i Sverige delas ut samtidigt som priset för Årets Företagare i Sverige. Här kan du läsa mer om hur du nominerar.

Företagarnas föreningar kan utse företagare som har verksamhet i kommunen men sätet kan vara i en annan kommun. Dock får samma företagare inte utses i mer än en kommun under samma år. 

Partners 2020
Utställare 2020