headphones newspaper video-player ÅRETS FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE

Om Årets Företagare

Årets Företagare delas ut årligen av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare.

Utmärkelsen ges varje år i oktober i Stockholms stadshus, tillsammans med priset för Årets Unga Företagare.

Adam och Daniel Brånby, Woolpower, blev Årets Företagare i Sverige 2023. Här hittar du alla vinnare

Hur blir man Årets Företagare? 

Årets Företagare har gamla anor.  Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet. Först utses en vinnare i kommunen, kommunvinnarna samlas sen i en regionsfinal och alla regionala vinnarna går sen vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige .

Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda. 

Vinnarna för Årets Företagare i Sverige utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare. 

Hur utses de tävlande lokalt?

Företagarnas föreningar på kommunivå utser sina deltagare genom öppen nominering eller av en jury. Många föreningar samarbetar med andra organisationer och kommunen i både nominering och juryarbetet. Här kan du läsa mer om hur du nominerar.

Företagarnas föreningar kan utse företagare som har verksamhet i kommunen men sätet kan vara i en annan kommun. Dock får samma företagare inte utses i mer än en kommun under samma år.  

Varför ska man vinna Årets Företagare? 

Som vinnare av Årets Företagare i Sverige kan man förvänta sig ett massmedialt genomslag, ökade affärsmöjligheter och, om man inte har det innan, ett medlemskap i Företagarna med alla våra förmåner som bonus.

Partners 2024