För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Självklarheten har blivit lyx

Publicerad 12 maj 2021
Så har då äntligen våren rullat in över vårt land även om det satt ganska hårt åt innan den kom igång. Många av oss som vill har nu även blivit "besprutade". Hoppas innerligt att detta möjliggör att vi kommer kunna ses fysiskt under hösten.

 Nog kommer pandemin att med all säkerhet påverka och förändra många av våra beteenden och vanor. Det som förr var en självklarhet känns numera som en lyx.  

Här i Stockholms Stad har flitens lampa lyst hela våren. Vi har jobbat stenhårt med att få fram kandidater till våra fina utmärkelser Årets Företagare samt Årets Unga Företagare. Inte för att det saknas kandidater - tvärtom! Det har handlat om att välja bland alla fantastiska entreprenörer vi har i vår stad. Nu har vi efter ett grundligt arbete kommit fram till 3 st kandidater i respektive kategori.

Läs om våra fantastiska finalister samt deras verksamheter här:
>> Finalisterna till Årets Företagare Stockholms stad
>> Finalisterna till Årets Unga Företagare Stockholms stad

Vi har också gjort ett arbete som fokuserar på styrning och kvalitet i våra egna processer i styrelsearbetet. Vi har fördelat ansvarsområdena mellan oss i styrelsen för att vi på djupet ska ha en god kunskap och känna oss väl förtrogna med medlemmarnas utmaningar och möjligheter i vårt geografiska närområde. Sammantaget är målet att vi ska uppnå medlemsantalet 3 000 st före årsskiftet (vi är i dagsläget 2 900 st). Vi gör allt vad vi kan för att befintliga medlemmar ska fortsätta att vara nöjda medlemmar samt för att rekrytera nya företagarvänner till vår medlemskår. Ett av våra fokusområden under detta år är hållbarhet. Tack vare input från MEDLEMSFORUM så kunde denna fråga prioriteras bland de områden som upplevs som mest aktuella och relevanta hos våra medlemmar.

I NNR (Näringslivet Regelnämnd) arbetar Företagarna aktivt. Regeringens löften om att på allvar ta tag i regelkrånglet har hittills inte gett några nämnvärda resultat. Några av alla de frågor vi arbetar aktivt för inom NNR just nu är:
• Regelförbättringsarbete inom EU.
• Kommungranskningen som NNR genomfört.
• Vi är med i expertgruppen i utredningen "Enklare regler för mikroföretagande samt en modernare bokföringslag"
• Stödpaketen runt coronapandemin.

Företagarna har lanserat en kampanj Regelförenklarna och där behöver vi medlemmarnas hjälp. Tycker du att någon regel som du drabbas av är krånglig, ologisk eller obegriplig - hör av dig till oss! Vi tar gärna emot era synpunkter på regelkrångel.
https://www.foretagarna.se/kampanjer/regelforenklarna/

I vår rapport Välfärdsskaparna kan du se hur stora intäkter till kommunerna som de små företagen (mindre än 50 anställda) står för i vårt land. Det är en mycket intressant läsning. Vi småföretagare utgör en betydande del av kommunernas finansiella kapacitet!
https://www.foretagarna.se/politik-paverkan/rapporter/2021/valfardsskaparna-2021/

Kom ihåg att nyttja våra fina medlemsförmåner. En av våra mest populära förmåner är vår juridiska rådgivning. Ring 0771-45 45 45 om du behöver stöd eller lots i någon fråga.

Det var allt för nu från Stockholm. Tillönskar er alla en fortsatt riktigt härlig vår!

Hälsar
Anita Roll, ordförande Företagarna Stockholms Stad

Fler nyheter från Företagarna