För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Det finns goda affärsmöjligheter i upphandling

Publicerad 13 dec 2021
Det första Dialogmötet med Ekerö kommun och Företagarna Ekerö handlade om offentlig upphandling och direktupphandling, för många företagare outnyttjade möjligheter. Ekerö kommuns näringlivschef Johan Elfver och Företagarna Ekerös styrelseledamot och representant i näringslivsrådet Susanna Hall Kihl inledde kvällen.

Ekerö kommuns upphandlingschef Johan Adner och upphandlingskonsult Anett Hansen från Anett Hansen konsult gav oss företagare i kommunen en gedigen och professionell introduktion och genomgång i offentlig upphandling och direktupphandling både utifrån kommunens- och en företagares perspektiv. Som företagare finns det nya affärsmöjligheter genom upphandling. Det upphandlas för ca 800 miljarder kronor per år plus ca 200 miljarder i direktupphandling. Och konkurrensen är låg då det i snitt endast inkommer fyra anbud per upphandling. Men för att svara på en upphandling behöver du förbereda dig.

Därför avslutade Anett Hansen kvällen med sju handfasta tips:

  1. Kartlägg din marknad – prioritera och tänk långsiktigt
  2. Börja enkelt – koncentrera dig på en affär
  3. Bevaka relevanta upphandlingar – använd en bevakningstjänst
  4. Prata med upphandlaren – skapa dialog
  5. Lär av vinnarna – följ upp och analysera det vinnande anbudet
  6. Anmäl dig till leverantörsregister
  7. Förbered dig för en effektiv anbudsprocess – bäst förberedd vinner!
Fler nyheter från Företagarna