För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Vellinge gick från ”vi provar” till att ha 35 anställda

Publicerad 30 maj 2023
Damerna Damm är resultatet av en vänskap sedan grundarnas gymnasietid. Tanken på att starta ett städbolag dök upp år 2010 då Jenny Magee arbetade som sjuksköterska och Lina Mashoun arbetade på Nordea. De startade i väldigt liten skala, helt utan någon tidigare erfarenhet i ämnet, med inställningen att ”vi provar” och men med tiden har de vuxit in i rollen.

Under åren har bolaget vuxit och i dag har de 35 anställda som arbetar med lokalvård.

– Det roliga är att sedan vi startade företaget har jag fått fem barn och Lina fyra. Att vi har lyckats få stora familjer och ett företag som har kommit dit det är i dag gör oss väldigt stolta, säger Jenny Magee.

Expansionen fortsätter. Nu har de köpt en tomt i Vellinge med tillträde i höst. Ett år därefter planerar de att ta första spadtaget i bygget av sin egen fastighet där de hoppas kunna erbjuda fler tjänster.

– Målet är att växa, men i rätt takt så vi fortfarande kan ha samma närvaro och kvalité. Det är viktigt att vi har nöjda kunder och anställda som trivs hos oss. 

Med ett flexibelt och personligt kundbemötande där man fokuserar på att bygga långsiktiga relationer och förtroende har de byggt upp en stadig kundkrets.

Vad i ert företagande gör er mest stolta?

– Att vi har haft möjligheten att hålla på så länge och att vi har anställda som har varit hos oss sedan vi startade, det är ett gott tecken på vi är bra arbetsgivare. Vi är också stolta över att vi har vuxit och att vi har byggt upp ett namn, alla i närområdet känner igen våra rosa bilar. 

Har ni något råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

– Var alltid två, vi har alltid haft varandra – i tuffa tider har vi pratat med och kunnat avlasta varandra. Tänk även på att ha god personalvård samt er tillgänglighet för personal och kunder.

Fler nyheter från Företagarna