podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Svalöv har byggt barnhem i Indien

Publicerad 31 maj 2023
I den lilla orten huserar Söderåsens tandklinik, en klinik med starka relationer till patienterna och samhället, som erbjuder högkvalitativ vård. Grundaren har ett stort driv efter att försöka göra världen lite bättre, vilket såväl personal som patienter uppskattar. Kliniken har också byggt ett barnhem i Indien och Camilla Blomstersjö gör årliga volontärsuppdrag ute i världen.
Camilla Blomstersjö, i mitten, under prisutdelningen.

Beslutet att bli egenföretagare var ett självklart steg för den legitimerade tandläkaren. Med sig i bagaget har hon en gedigen bakgrund inom vården som tandläkare och sjukhustandläkare.

Hon säger att det har varit en spännande utmaning att bygga upp en arbetsgrupp samt att få se sitt företag växa och utvecklas.

– När jag bestämde mig för att starta mitt bolag hade jag en stark önskan om att ta kontroll över min karriär och skapa något på egen hand. Jag har alltid haft en kreativ och entreprenöriell sida som har skapat en drivkraft att konstant blicka framåt och hitta nya möjligheter och utmaningar, säger Camilla Blomstersjö.

Initialt bestod personalstaben av Camilla själv, och en tandsköterska. Men med tiden växte antalet patienter och kliniken behövde expandera med flera anställda.

– Söderåsens tandklinik är en dröm som har blivit verklighet och en plats där patienternas tandhälsa är i trygga händer. Vi strävar efter att varje besök hos oss ska vara en så fin och positiv upplevelse så möjligt, säger Blomstersjö.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Jag blir som stoltast när jag får uppleva den starka samhörigheten och vi-känslan som jag har lyckats skapa på kliniken. Att hitta rätt medarbetare och skapa en bra energi och dynamik på kliniken har varit avgörande för min tillväxtresa. Jag har satt upp tydliga, mätbara mål som vi har firat tillsammans och det går inte en dag utan att vi skrattar ihop, säger Blomstersjö.

Under de kommande fem åren vill Camilla öppna ytterligare en klinik i samma kommun. För att fortsätta expandera arbetar hon med att skapa exponering i flera olika medier så som sociala medier, annonsering i lokaltidningar eller genom att delta i lokala evenemang.

– Jag har haft turen att ha ett stödjande nätverk runt mig som hjälpt och stöttat mig genom svårigheter och utmaningar. Att ha bra människor omkring sig, både privat och på kliniken, har varit otroligt viktigt för mig, säger hon.

Vilka är dina främsta egenskaper som företagare?

– Jag ser möjligheterna, är bra på att kommunicera och bygga relationer med andra människor. Jag har lätt för att delegera och ge ansvar. Min främsta styrka är min positiva inställning, säger Blomstersjö och tillägger:

– Mitt driv och min förmåga att se möjligheterna och lösa problem är vägen till våra framgångar. Men framför allt är det min förmåga att hitta fantastiska medarbetare. Jag har lyckats bygga en otroligt fin grupp på kliniken och det är den största nyckeln till framgången.

Kan du dela med dig av tre råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

– Skapa en arbetsplats som du längtar till, sätt upp tydliga mätbara mål och fira varje mål med dina medarbetare, avslutar hon.

Fler nyheter från Företagarna