För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Lomma hyllar sina närstående

Publicerad 23 maj 2023
”Det enskilt främsta skälet till mina framgångar är alla runt mig som valt att stötta mig och min idé. Min familj och mina anställda. De har alla trott på det gemensamma målet och hjälpt mig att nå det. Denna utmärkelse är på många sätt deras lika mycket som min egen, för utan dem hade det inte gått”, säger Magnus Lindgren.

Den prisade företagaren har alltid sökt utmaningar och möjligheter att få utlopp för alla sina idéer. Det har varit en del av hans personlighet hela uppväxten.

– Ingen av de som känner mig har väl varit överraskad av varken valet att bli företagare eller området jag valt att bli det inom, säger Magnus Lindgren.

Han startade New Seed IT Solutions AB år 2009 efter att tidigare ha drivit ett liknande företag i tio års tid. Men när den dåvarande affärspartnern (som var en före detta studiekamrat) valde att ta en anställning i stället valde Lindgren att börja om och köra vidare själv.

– När jag startade NewSeed var det med ett tydligt fokus på att innovation ska vara en av grundstenarna, säger Lindgren.

På NewSeed försöker man ta sig an komplexa problem för att sedan skapa enkla och lättförståeliga lösningar.

– Vi håller oss à jour med den senaste tekniken och avsätter tid till innovation och utbildning. För att bevisa att det inte bara är prat så deltar vi även i Hackathons - programmeringstävlingar. 2019 blev vi utnämnda tvåa av en sponsor på TechCrunch i Berlin för vårt projekt K for Contact (som numera är ett dotterbolag). År 2021 vann ett lag från NewSeed Hack for Sweden med projektet Allemansappen, säger Lindgren.

Magnus Lindgren har alltid jobbat långsiktigt med en ständig strävan efter nöjda och framgångsrika kunder. Större delen av kunderna har kommit via rekommendationer. De ser på sina kunder som partners där ett nära samarbete är givet för att alla ska lyckas.

– Om kunderna blir framgångsrika så kan de fortsätta anlita oss igen så att vi därmed kan hjälpa dem att bli ännu bättre. Jag ser detta som en form av hållbart företagande. Vi måste alla vinna på ett samarbete för att det ska fungera på lång sikt, säger han.

Utöver en stabil kundkrets är Lindgren stolt över att han har skapat något som genererar flera arbetstillfällen och sysselsätter över tio personer (indirekt ännu fler via andra företag och samarbetspartners).

– Jag har även anställt människor som varit i utanförskap och haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det är så roligt att se när man har hittat en roll för någon där de verkligen passar, trivs och utvecklas, säger Lindgren.

Vilka är dina viktigaste mål i ditt företagande?

– De närmsta fem åren är avgörande för att göra NewSeed till ett självständigt bolag som inte är beroende av mig personligen. Detta för att stärka integriteten i bolaget så att det blir en stabil arbetsplats för alla anställda. Resan är påbörjad, men ännu inte helt avslutad, säger Lindgren.

Kan du dela med dig av några råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

– Syns du inte finns du inte - nätverka och träffa andra. Berätta om dig själv och dina idéer. Tro på dig själv - det finns minst tio problem till varje lösning vilket din omgivning ofta är duktig på att poängtera. Ha roligt - om du inte har roligt så är det inte värt det. Resan slutar aldrig, det finns sällan, eller aldrig, ett tydligt slutmål, avslutar Lindgren.

Fler nyheter från Företagarna