För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lokal Ica-handlare är Årets Företagare i Bjuv

Publicerad 22 maj 2023
Livsmedelsbutiken i Billesholm håller inte bara den lilla orten levande, nu är dess ägare prisad med Företagarnas utmärkelse.

Johan Rymark som driver Juthi AB – eller Ica Nära Billesholm som butiken kallas – har utvecklat och förnyat butiken succesivt de senaste tre åren.
– Vi har fått ett stabilt kundunderlag och en bra gemenskap i byn med såväl bibliotek, musikkår, pensionärsföreningar, fritidsgård och andra företagare. ”Tillsammans” har nog varit nyckeln i det stora hela, säger Rymark.

Än når resan inte sitt slut, inte på långa vägar. I år pågår fas ett i uppgraderingarna; en ny lastkaj ska byggas, burkrummet ska flyttas ut till en ny byggnad, solceller kommer installeras på taket och källaren ska få en genomgång. I fas två väntas en större förvandling, då ska de olika avdelningarna i butiken flyttas runt och en ny entré ska byggas.

– Att få vara delaktig i att kunna utveckla både företaget och medarbetarna gör mig mest stolt, säger han.

Vad fick dig att bli företagare?

– Jag ville testa mina egna vingar efter mycket arbete inom yrket som anställd i butik. Helt enkelt att stämpla in på min egen dröm en dag och påverka mitt eget liv ur ett bättre perspektiv, säger Rymark.

Vad är ditt bästa företagartips?

– Att bara bita i och kämpa på när det är som värst. Det finns bara en väg och den är framåt, avslutar Rymark.

Fler nyheter från Företagarna