För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Lomma är utsedd

Publicerad 1 jun 2022
från vänster Erik Hultgren Lomma Företagsgrupp, Marie Nilsson Företagarna Öresund ,Måns Bynke Strandqvist Årets Företagare i Lomma kommun 2021 och Samuel Sköld t f kommundirektör Lomma kommun.

Måns Bynke Strandqvist startade sitt företag 2014. Det började med ett starkt intresse för att forma sin egen tillvaro och bestämma saker själv. Och med det har framgångarna bevisligen kommit. Genom företaget Langia It Solutions sysslar han till vardags med att tillhandahålla specialistkonsulter till e-handelskunder.

Det vinnande konceptet är enligt företagaren själv att de har lyckats hitta rätt personal till rätt kund. Genom att Måns själv har arbetat med SAP-plattformen så känner han till branschen och har kunnat välja ut duktig personal.

Det är främst stora företag som använder plattformen, i Sverige återfinns flera exempel på allt från verkstad till retail, medan mindre butiker oftast söker sig till andra enklare system.

Ovanstående är några av anledningarna till att de sticker ut i jämförelse med konkurrenterna, som både är många och stora.

Men störst är inte alltid bäst, fördelen med ett bolag som Langia är att de personliga relationerna mellan personal och kunder kan vårdas noga. E-handeln är så viktig att specialister alltid behövs. Kunderna behöver oss och vi vill få dem att lyckas, säger Måns Bynke Strandqvist.

Vad i ditt företagande är du extra stolt över?

– Att vi är specialister som kan leverera bra. Vi bygger förtroende och partnerskap med kunden och kan därför förlänga kontrakten i stället för att komma och gå snabbt, säger han. Han kokar ner sina främsta egenskaper som företagare till att han är “allt-i-allo”.

Måns är både tekniskt och ekonomiskt kunnig samt har god förståelse för det affärsmässiga. Det har gjort honom duktig på att anpassa sig till olika situationer. Kanske har dessa varit viktiga delar i att ta sig igenom de svårigheter som har funnits.

Han säger att det har varit mycket arbete med att initiera kontakt och få in första foten hos nya kunder. Trots det har bolaget haft en väldigt framgångsrik resa.

Vilka råd vill du ge till andra företagare?

– Man måste vara envis och målinriktad. Det är inte alltid så lätt men tro på din idé och ge inte upp för att du stöter på motgångar, trots att det är tufft i bland, säger Måns Bynke Strandqvist. I framtiden vill Måns expandera till fler närliggande teknologier och plattformar. Eftersom behovet av specialister är stort ser möjligheterna framöver goda ut.

Motivering

Måns Bynke Strandqvist är grundare och VD i företaget Langia IT Solutions AB.

Langia IT Solutions AB har valt att nischa sig inom implementation av e-handelsplattformen SAP Commerce och hjälper sina kunder att utveckla och optimera plattformen.

 Många av kunderna är stora företag med stora volymer många affärsprocesser och flöden som kräver anpassningar och här har företaget skaffat sig en stark position.

Företaget erbjuder också automatiserade testprocesser som innebär att deras kunder kan lansera ny funktionalitet snabbare.

Langia IT Solutions har gjort en fantastisk tillväxtresa och har mellan 2019 och 2021 nästan tredubblat sin omsättning med goda vinstmarginaler.

Langia IT Solutions AB grundades 2014 och har säte i Lomma och filial utanför Oslo i Norge.

Företaget verkar internationellt med konsulter och kunder både i Europa och Sverige för att vara nära sina kunder.

Vi önskar Måns och hans kollegor all lycka till i sin fortsatta utveckling.

 

Se filmen från prisutdelningen här. 

Fler nyheter från Företagarna