podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Prisvinnare stänger drömrunda

Publicerad 20 sep 2023
I maj korades årets vinnare av priset Årets Unga Idé. Prisvinnarna blev Göteborgsbaserade Adsorbi vars unika teknik skapar luftreningsfilter från cellulosa. Nu har de stängt en drömrunda för att kunna intensifiera verksamheten ytterligare.
Hanna Johansson tar emot priset. Foto: Pao Duell.

Grattis till vinsten på 250 000 kronor från Bengt Bengtsson SIBA-stiftelse! Hur använder ni pengarna?

– Till att kunna tillverka våra produkter för försäljning. Vi byter lokal nu under hösten och flyttar ut från labbet på Chalmers till ett större labb, berättar företagets vd och medgrundare Hanna Johansson.

Ni har också just fått in perfekta investerare i bolaget?

– Ja, vi har faktiskt fått till vår drömrunda! Dels med ett familjeägt investeringsbolag, Jovitech Invest, där Chatarina Schneider blir vår styrelseordförande. Hon har lång erfarenhet inom kemiindustrin och har tidigare investerat i just materialinnovation. Även Metsä Spring, som är en del av finska skogsindustriföretaget Metsä Group, är ombord. De investerar i nya applikationsområden för cellulosa och kan hjälpa oss att sätta upp en pilot- och demoanläggning.

Hur lyckades ni få till drömrundan?

– Via våra egna nätverk inom startup-världen. Vårt kompetenta och erfarna team är en stor del av det som övertygade. Och att det vi gör ligger rätt i tiden: ren luft.

Fler tillfällen att pitcha

Vid tre tillfällen under vintern – Malmö (6 december), Stockholm (25 januari) och Östersund (31 januari) hålls deltävlingar där fler unga företagare kan få chansen att pitcha sina affärsidéer och tävla om stipendier och prispengar.

Fler nyheter från Företagarna