För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Öka din kunskap med årets mest populära poddar

Publicerad 3 jul 2023
Sommaren är ett utmärkt tillfälle för att fylla på med nya kunskaper! Här tipsar vi om 13 aktuella poddar du inte ska missa.
Oxana Iakimenko, Hampus Löwstedt och Günther Mårder. Foto: Oskar Omne.

Företagarna producerar ett flertal olika podd-format. I Företagarpodden bjuder Företagarnas vd Günther Mårder på längre samtal med företagsprofiler och experter som delar med sig av konkreta tips om hur du lyckas bättre i ditt företag.

I Juristerna Svarar hjälper Företagarnas jurister företagare som hamnat i kläm och reder ut hur du ska hantera olika svåra juridiska frågor som ofta drabbar dig som företagare. Podden leds av juristerna Oxana Iakimenko och Hampus Löwstedt.

Tretton poddar att lyssna på i sommar

Företagarpodden #318: Nyckeln till innovation i småföretag

Vad gör vissa företag mer innovativa och framgångsrika än sina konkurrenter? Och hur utvecklar man en ny idé inom ett befintligt företag? Günther får besök i studion av författarna bakom bokprojektet ”Principles of intrapreneurial capital”; Albert Bengtson och Birgitte Stjärne.

Lyssna här!

Juristerna svarar 26: Hur fungerar GDPR för företagare?

Vad är egentligen en personuppgift och hur får man hantera dem? Vad anses som känsliga personuppgifter och hur hanteras de på rätt sätt? Programledarna Oxana Iakimenko och Hampus Löwstedt får i detta avsnitt besök av Anna Eidvall, advokat och partner på advokatbyrån MAQS, specialist inom dataskyddsrelaterade frågor.

Lyssna här!

Företagarpodden #328: Mode-bolaget som knäcker konkurrenterna

Hur är det att leda en snabbväxande global e-handel? Och hur bygger man ett världsledande varumärke inom en av världens största idrotter med hjälp av sociala medier? Günther samtalar här med Johanna von Sydow, vd och grundare av Equestrian Stockholm.

Lyssna här!

Juristerna svarar 39: Hur fungerar a-kassa för företagare?

Vad krävs för att en företagare ska få a-kassa? Påverkas ens a-kassa om man både driver företag och är anställd? Programledarna Oxana Iakimenko och Hampus Löwstedt besök i studion av Cecilia Fors som är försäkringskoordinator på SMÅA som är en arbetslöshetskassa för företagare.

Lyssna här!

Företagarpodden #315: Bryggar-duon som blev världsledande

Hur skapar man ett världskänt varumärke med få resurser? Och hur kan design användas för att nå ut i konkurrensen och bryta barriärer i en miljardindustri? Günther får besök i studion av Karl Grandin och Henok Fentie, grundare av ölmärket och mikrobryggeriet Omnipollo som rankas som en av världens tio bästa öltillverkare.

Lyssna här!

Juristerna svarar 34: Vad händer vid en konkurs?

När betraktas ett bolag vara på obestånd och hur undviker man att bolaget försätts i konkurs? Programledarna Oxana Iakimenko och Hampus Löwstedt får sällskap i studion av Leonardo Merino, partner och advokat på Merino Advokatbyrå.

Lyssna här!

Företagarpodden #316: Fatta rätt beslut och bli lyckligare

Hur kan man anpassa sitt liv för att uppnå maximal lycka i bistra tider? Och vilka affärsbeslut är avgörande för att komma ut ur en ekonomisk kris med företaget och hälsan i behåll? Günther får besök i studion av ekonomiprofessorn, författaren och föreläsaren Micael Dahlén.

Lyssna här!

Juristerna Svarar 40: Caseonsdag om arbetsskador i hemmet

Programledarna Oxana Iakimenko och Hampus Löwstedt går återigen igenom nyligen avgjorda och vägledande domar. Om en anställd som jobbar hemifrån skadar sig i hemmet under arbetstid, kan det betraktas som en arbetsskada?

Lyssna här!

Företagarpodden #324: Företagsdrömmen som stärker hälsan

Går det att förändra samhället med nyttigt godis? Och vad krävs för att säga upp sig från ett välbetalt jobb för att våga satsa på sin dröm? Günther får besök i studion av apotekaren och kostexperten Sara Serray, prisbelönad grundare och vd för Wellibites som utvecklar och säljer hälsosamma godisprodukter.

Lyssna här!

Juristerna svarar 42: Hur fungerar utdelning enligt 3:12-reglerna?

Hur fungerar 3:12-reglerna? Hur mycket utdelning kan man ta från sitt aktiebolag och fortfarande bara betala 20 procent i skatt? Och hur räknar man ut gränsbeloppet? Här får du svar!

Lyssna här!

Företagarpodden #321: Öka kreativiteten och stärk ledarskapet

Hur får man organisationsutveckling, ledarskap och kreativitet att fungera ihop? Och går det att träna upp sin kreativa förmåga? Günther får besök i studion av föreläsaren och kreativitetsexperten Tobias Degsell som tidigare varit verksam som kurator på Nobelprismuseet i Stockholm.

Lyssna här!

Företagarpodden #320: Företagare och internet

Hur ser vanliga svenskars nätbeteende ut? Och vad är en rimlig strategi för att synas på sociala medier? Günther får besök i studion av Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen samt talesperson för rapporten ”Svenskarna och internet”.

Lyssna här!

Företagarpodden #312: Företagare och den digitala revolutionen

Vad har digitaliseringen för långsiktiga konsekvenser på våra liv? Och har vårt beroende av sociala medier gjort oss för bekväma? Günther samtalar med Andreas Ekström, aktuell med den omtalade boken ”Bekvämlighetens tyranni.”

Lyssna här!

 

Taggar
Riks
Fler nyheter från Företagarna