podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Skräddarsytt evenemang för modeföretag som vill växa

Publicerad 27 apr 2023
Är ditt företag redo för att äntra den internationella modescenen?

Modebranschen i Europa består till stor del av små företag som tillsammans skapar fler än sex miljoner arbetstillfällen. I Sverige finns många nyskapande och inspirerande företagare inom branschen som vänder huvudena på kräsna inköpare och experter. Ännu fler skulle kunna göra det om de bara fick chansen. I sommar finns en sådan möjlighet, berättar Angela Koenes som är rådgivare för Enterprise Europe Network (EEN) i Stockholm och sitter på Företagarnas rikskontor.

EEN Stockholm.

− Åtta till tio svenska företagare som är modeskapare kommer att få möjlighet att visa sina kollektioner av plagg eller accessoarer under Torino Fashion Week 2023 den 28 juni till 3 juli, säger hon.

Angela_Koenes.jpg

Torino Fashion Week

Torino Fashion Week är ett oberoende, internationellt och innovativt evenemang som riktar sig till nya varumärken och stylister: små och medelstora modeföretag som vill hitta nya marknader. Med modevisningar, samtal, workshops med internationella talare, B2B-möten, utställningsytor och internationella brokerage-event mellan inköpare och varumärken lockar evenemanget företag från hela världen.

− Proffs och industriexperter från hela världen har ögonen på dem som deltar, säger Angela Koenes.

Läs mer om Torino Fashion Week

EEN väljer ut deltagare 

EEN är ett europeiskt nätverk som guidar och hjälper små och medelstora företag att få nya affärskontakter och hitta en effektiv väg till ökad internationalisering. I vanliga fall är det kostnadsfritt att vända sig till EEN, men inte för de företag som kommer att delta i modeveckan i Turin. Å andra sidan rör det sig om mer än rådgivning. De cirka 2 000 euro som deltagande kostar handlar om så mycket mer. Sommardagarna i Turin kan mycket väl visa sig vara den trampolin som tar ett framväxande designer eller ett nytt varumärke till helt nya höjder.

Priset går att halvera med rätt ansökan, kontakta EEN för mer hjälp.

− Det är allt ljus på företagets kollektion genom att deltagarna får tillgång till modeller, stylister, dressers och alla som behövs för en perfekt runway show, alltså modevisning, samtidigt som det fotas och filmas och görs pressreleaser, säger Angela Koenes.  

Ta första steget 

EEN Stockholm.

Vem som helst kan inte betala avgiften och åka till Turin. För att få chansen måste man ta kontakt med EEN och i dialog med rådgivare som Angela Koenes ta reda på om Torino Fashion Week 2023 är rätt för företaget.

− Jag uppmanar verkligen de som känner sig intresserade att kontakta oss. Vem vet vad det kan leda till, säger Angela Koenes.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna