För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Peter Mossbrant och Magnus Andersson, Derome, är Årets Företagare i Sverige 2022

Publicerad 14 okt 2022
Peter Mossbrant och Magnus Andersson, från Derome, kan efter delseger på först lokal och sen regional nivå titulera sig den prestigefyllda titeln Årets Företagare i Sverige 2022.
Bild: Fotograf Ristenstrand

– Det känns helt fantastiskt, vi är både stolta, glada och hedrade! Det känns otroligt bra att stå här men det är inte vi två som gör det här själva. Det är alla våra medarbetare som varje dag är med och bidrar med ett jäkla engagemang för att utveckla och bygga vårt bolag, säger en mycket glad Magnus Andersson.

Peter Mossbrant och Magnus Andersson fick ta emot utmärkelsen under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med över 600 gäster.  Priset delades ut av Jessica Span, vd på Volvo Car Sverige, huvudpartner till Årets Företagare.

– Det är med stor glädje, som vi korar Peter Mossbrant och Magnus Andersson som vinnare av den prestigefyllda titeln, Årets Företagare i Sverige 2022. De har genom sitt driv och engagemang behållit den småskaliga och unika familjära känslan i sitt bolag genom flera expansioner och generationsskiften. Med stort mod, har de gått i bräschen för ett nytt sätt att tänka kring hur vi lever våra liv. De har också levt som de har lärt, i ständig förnyelse, tillsammans med medarbetare, kunder och leverantörer. Magnus och Peter är sanna inspiratörer och två värdiga vinnare av Årets Företagare i Sverige, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Från skog till färdiga hus. Magnus och Peter driver den familjeägda koncernen samtidigt som de utmanar rådande normer. Koncernen verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom sina olika affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Med rötter från den halländska myllan skapar de idag arbetstillfällen för långt fler än 2800 medarbetare i hela Sverige.

Andraplatsen går till Jonas, David och Andreas Wiklund, Wibax, från Norrbotten. På tredje plats kom Emil Linde och Anton Edling, Medicago, från Uppsala.

Juryns motivering

Med en företagskultur utöver det vanliga har man haft modet och styrkan att transformera ett litet familjeföretag till ett mångmiljardbolag. Våra vinnare drivs av att hela tiden tänka nytt och hållbart. Företaget vågar vara innovativt genom att bredda sitt verksamhetsområde. Dessa samhällsbyggare räds inga utmaningar. De går i bräschen både vad gäller hållbarhet och jämställdhet i branschen. Med ett stort socialt ansvar och med långsiktiga relationer gör detta företag skillnad både för landsbygd och stad. En svårslagen förebild som investerar i framtiden. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för flera decennier sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna