För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Medlem söker medlem – win-win på riktigt

Publicerad 30 mar 2022
När Lasse Johansson och Johan Ericsson lade upp varsin företagssida i Företagarnas nya affärsverktyg sade det klick.
Foto: Shutterstock.com

Affärer spirar i nätverk. Många är med i Företagarna för att knyta nya kontakter och inte sällan leder de till nya affärsmöjligheter. Under pandemin har restriktionerna legat som en våt filt över möten, företagarfrukostar och andra event som brukar arrangeras av Företagarnas hundratals lokalföreningar, men när en dörr stängs öppnas som bekant en annan. De digitala mötesrummen har varit välbesökta. Helt nya möjligheter att mötas digitalt har sett dagens ljus. Nu när vardagen börjat återgå till det normala finns den digitala dimensionen kvar.

I fjol lanserade Företagarna medlemsförmånen Medlem söker medlem. Det är ett nytt och smart sätt att ta del av Sveriges största nätverk för företagare för att samarbeta, nätverka, göra affärer eller utbyta idéer över en lunch. Ett annat sätt att beskriva Medlem söker medlem är som ett digitalt precisionsverktyg för att hitta de kontakter just du behöver i ditt företagande.

Sökte och fann copywriter

För Lasse Johansson på reklambyrån Kalmar Kreation kom Medlem söker medlem snabbt till användning. Som projektledare är han van att ha många bollar i luften, men ibland behöver företaget ta in hjälp utifrån.

− Det var en period då vi hade högt tryck på verksamheten och behövde hjälp med grafiskt arbete, korrekturläsning och hantering av mallar för en kunds räkning. Då använde jag Medlem söker medlem och hittade några företagare som skulle kunna hjälpa oss, säger han.

En av dem som Lasse Johansson kom i kontakt med är Johan Ericsson som driver Creative Communication & Coaching i Stockholm.Johan_ericsson.jpg

− Jag blev kontaktad av Kalmar Kreation som behövde hjälp inom copywriting, säger han.

Enkelt och tillgängligt

Johan lade upp sin profil i verktyget Medlem söker medlem så fort han fick reda på att det fanns, eftersom han tyckte att det var ett bra sätt att hitta nya samarbeten. Det visade sig alltså stämma. Uppdraget för Kalmar Kreation har dessutom gett ringar på vattnet där han varit beställare.

− Jag har själv tagit hjälp av Kalmar Kreation. Med deras hjälp tog jag fram en bildmall till en av mina kunder, säger han.

Lasse Johansson menar att den största nyttan med Medlem söker medlem är tillgängligheten och att det finns stor potential i nätverket. Han tycker också att det känns bra och nästan kollegialt att göra affärer med andra medlemmar i Företagarna.

Läs mer om hur du som medlem kan skapa en sida i Medlem söker medlem

Fler nyheter från Företagarna