podcast news play företagaren I media förmån

Miljardbolagsgrundare tar plats i Företagarnas jury

För sex år sedan grundade Yosef Mohamed fin-tech bolaget Transfer Galaxy som idag värderas till över en miljard kronor. Nu vill han ge tillbaka till unga företagare.
Publicerad 13 jul 2021

Företaget som utvecklar en swish-liknande tjänst där kunderna kan skicka pengar globalt börjar närma sig 100 anställda och siktar på europeisk expansion.

Trots svårigheter med att få in riskkapital har det Vivalla-baserade företaget nått en lönsamhet få trodde var möjlig. I höst delar Företagarna ut priserna Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé. Yosef Mohamed är en av de som ska utse pristagarna.

Grattis till miljardvärderingen! Vad betyder den för er?

- Den är framförallt ett bevis på att våra tjänster hjälper fler och fler kunder att smidigt skicka pengar utomlands och därmed bidra till ökad finansiell inkludering i världen.

Varför är det viktigt för dig att ge tillbaka till unga entreprenör i ett tidigt skede?

- Vi har förverkligat vår dröm och delar gärna med oss av våra erfarenheter inklusive med- och motgångar. På så sätt kan andra unga entreprenörer lära av oss och kanske även inspireras.

Vad tittar du på när du bedömer en affärsidé?

- Vilka kundbehov som tillfredsställs och om det finns en effektivt skalbarbar modell. Naturligtvis är det också viktigt med drivna och entusiastiska personer bakom idén.

Hur har er verksamhet på Transfer Galaxy påverkats av pandemin?

- Hela remitteringsbranschen har haft stark tillväxt under pandemin och i synnerhet har det varit stor efterfrågan på digitala och effektiva lösningar som vår.

Inom vilka områden tror du att det är klokt att starta företag just nu?

- Personligen tror jag mycket på fortsatt digitalisering och smartare användning av teknik. Att följa sina passioner är såklart också viktigt; gör det du brinner för och tror på.

Vad är fördelarna med att ni driver företaget från Vivalla?

- Dels innebär det att vi är nära många av våra mest trogna kunder - de vet var de kan hitta oss! Men det är också en fördel att kunna rekrytera personal lokalt som förstår våra kunders behov.

Hur ser era expansionsplaner ut?

- Vi finns redan i mer än 24 länder och fortsätter expandera globalt. Vi har ganska nyligen öppnat kontor i Tyskland som tillsammans med Norden är våra största marknader.

Se hela juryn här.

Vinnarna av Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé tillkännages i mitten av oktober.

Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter