headphones newspaper video-player ÅRETS FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE
Lokala deltävlingar

Årets Unga Idé


Stipendiet delas ut till tre unga företagare med samhällsförbättrande företagsidéer

Nytt pris till unga företagare

Företagarna och Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse uppmärksammar unga företagare med samhällsförbättrande företagsidéer genom att dela ut stipendiet Årets Unga Idé i samband med galan Årets Företagare i Sverige.

De senaste fem åren har Företagarna hyllat och uppmärksammat unga företagare med listan 103 unga idéer. Sedan 2016 har unga företagare med samhällsförbättrande företagsidéer listats i Tidningen Företagaren. Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd.

I år instiftas det nya priset Årets Unga Idé. Tio av de företagare som uppmärksammas på listan 103 unga idéer får möjlighet att pitcha sin affärsidé inför en jury. Tre av dessa kommer sedan att tilldelas ett stipendium på 50 000 kronor var, från Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse. Stipendiet delas ut till vinnarna i oktober samtidigt som Årets Företagare i Sverige koras.

Stiftelsens engagemang i priset är ett initiativ från Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson och hans syster Isabel Bengtsson är ordförande för stiftelsen. Engagemanget är långsiktigt och priset kommer delas ut de kommande tio åren.

 

Kriterier

För att mottaga priset Årets Unga Idé 2021 ska mottagaren uppfylla några eller flera av dessa kriterier. Företagaren är max 35 år och driver företag aktivt och har inte medverkat med samma idé eller företag i tidigare upplagor av listan 103 unga idéer.

  • Har en bevisad affärsmodell
  • Brinner för sin idé och vill ta nästa steg
  • Driver en aktiv verksamhet antingen som enskild företagare eller i aktiebolag
  • Vill förändra inom sin bransch med nya tillvägagångssätt
  • Är en förebild för andra entreprenörer i sin bransch eller på sin ort
  • Vill genom sitt företagande bidra till en hållbar utveckling av samhället

 

Partners 2022