För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Klarna svarar om Piteå-företaget: ”inget emot jaktvapen”

Publicerad 11 okt 2018
Efter vår artikel om att Klarna sagt upp avtalet med Fritid & Vildmark i Piteå svarar Klarnas kommunikationschef Johan Gustafsson: ”Klarna har inget principiellt emot försäljning av jaktvapen.”

Företagarnas artikel om att Klarna sagt upp avtalet med Fritid & Vildmark i Piteå med hänvisning till att företaget bedriver försäljning som strider mot deras etiska riktlinjer har väckt uppmärksamhet.

Betalningsföretaget anser att deras beslut lett till olyckliga missförstånd och att det är fel att tala om att det handlar om Klarnas etiska riktlinjer.

– Det är olyckligt att det i brevet till handlaren refereras till "etiska riktlinjer". Klarna har inget principiellt emot försäljning av jaktvapen, säger kommunikationschef Johan Gustafsson.

Klarna erbjuder tre olika betalningslösningar: delbetalning, faktura och kortbetalning. Enligt Klarna har företaget underleverantörer inom kortbetalning med strikt policy mot vapenförsäljning. Det är den som Klarna måste respektera och förhålla sig till.

– Detta hindrar oss däremot inte från att erbjuda våra två andra betalningslösningar till butiker som säljer jaktvapen, vilket det finns flera exempel på, säger Johan Gustafsson.

Enligt Johan Gustafsson avslutar Klarna aldrig ett samarbete utan orsak, och etablerar alltid en tydlig överenskommelse med butiker i samband med att de påbörjar ett samarbete.

– Så länge vår gemensamma överenskommelse följs finns det ingen orsak för oss att avsluta ett samarbete, och om det skulle uppstå förändringar hos butiken som kräver att vi ser över vår gemensamma överenskommelse arbetar vi tillsammans för att hitta en lösning, säger Johan Gustafsson.

Fler nyheter från Företagarna