För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Misstagens Mästare intog Halmstad

Publicerad 19 nov 2018
Företagarnas roadshow Misstagens Mästare drog ner applåder i Halmstad.
Foto: Jesper Hakerod.

Flera hundra företagare från Laholm, Halmstad, Falkenberg, Hylte, Varberg och Kungsbacka kom till Halmstad Live 13 november för att nätverka och få en behövlig boost i novembermörkret av talarna. Att det blir fel ibland är någonting som alla behöver höra, särskilt från framgångsrika personer.

När finansiärerna drar sig ur

Serieentreprenören och app-drottningen Susanne Birgersdotter berättade om hur det känns när finansiärer drar sig ur i sista minuten samtidigt som man står med 14 anställda och 80 000 kronor på bankkontot. Men också om hur hon gjorde en app som kom på första plats i AppStore, utan att kunna programmering.

– Det var en härlig dag, med både en lättsam atmosfär och en underton av verkligt allvar, säger Företagarnas regionchef Marie Axtelius

Det mesta sket sig men blev dra ändå

Företagarnas vd Günther Mårder berättade under rubriken ”Det mesta sket sig men blev bra ändå” om sin egen företagarresa från att som ung gå i en bokstavligen talat för stor kostym till att bli riktigt framgångsrik.

Pär Johansson, grundare och ledare av Glada Hudikteatern berättade att alla kan mer än vad omgivningen ofta tror. Hans insikter från teatern där utvecklingsstörda och ”normalstörda” agerar tillsammans berörde rakt in i hjärtat.

Sov på jobbet så blir inget fel

Företagarnas styrelseordförande Fabian Bengtsson berättade med inslag av Göteborgshumor om hur det var att gå in i familjeföretaget Siba, trots att han sagt att han inte skulle göra det. Resan från Sibas vitvaruavdelning till NetonNet bjöd på många insikter. ”Den som sover felar inte”, sade han och betonade vikten av att kunna göra fel och lära sig av dem.

Misstagsmöten

Flera namnkunniga halländska företagare samlades i soffan för att samtala om sina utmaningar, rädslor och framgångstips. Louise Lejestrand på Treativ Kommunikationsbyrå tipsade om vikten av äktenskapsförord när man driver företag. Tillsammans med Stefan Olsson på Specialfälgar i Kungsbacka AB, Martina Klingvall på Telness och Glenn Johansson på GleSYS AB samtalade hon underledning av Günther Mårder och Eva Cooper om vad som egentligen är ett misstag och vad som är en erfarenhet. Hur ska man tänka? Martina Klingvall nämnde att de har särskilda misstagsmöten på företaget för att lära sig och dra nytta av det som blivit mindre bra.  

Under fikapausen fick samtliga deltagare möjlighet att nätverka med varandra och samtala med representanter för partners och utställare på plats.

Fler nyheter från Företagarna