För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Unga Örebroentreprenörer hyllas på Cirkus i Stockholm: "Sveriges Silicon Valley"

Publicerad 15 nov 2021
Wow! Det blev miljonregn över representanter från Örebro när årets Wallenbergstiftelser delade ut stipendier till innovativa entreprenörer på Cirkus i Stockholm.
Foto: Faksimil One4Tech Instagram.

Tre företag från Örebro fick i helgen ta emot ett varsitt stipendium på närmare en halv miljon vardera när Wallenbergstiftelserna delade ut de årliga stipendierna till unga företagare från hela Sverige. 

Hyllades för sina företagsidéer 

Ett av företagen som prisades var bland annat tidigare i år med på Företagarnas årliga lista, 103 unga idéer, entreprenörerna Ali Taleb, Ade Farah, Mohamed Ali, Sharmarke Shiiq, och Ali Al-Zaydi som driver det innovativa techbolaget One4tech AB vars affärsidé är att minska cykelstölderna genom att använda ett cykelställ som styrs digitalt. 

- Dom sa att Örebro är Sveriges Silicon Valley, berättar Ali Teleb i en intervju med Nerikes Allehanda och fortsätter:

- Det var hur stort intresse som helst från många av näringslivstopparna när vi berättade om vårt företag. Örebro ligger i framkant, det är här idéerna växer fram.

På bara två år har One4tech AB, som har sitt säte i Vivalla i Örebro, vuxit snabbt. 

- När vi sökte till XO Foundation för ett och ett halvt år sedan hade vi bara en idé och var ett företag i startgroparna. Nu, ett och ett halvt år senare, är vi ett stabilt företag och tredubblat omsättningen, säger Ali till tidningen.

Årets Företagare i Örebro län tog emot pris

Även Årets Företagare i Örebro län, de unga entreprenörerna Amanda Mattsson och Lova Svensson från Period Pack fick ta emot ett pris under kvällen, nämligen XO foundations stipendie: 

- Vi är så otroligt tacksamma att vi vann! Tack alla i juryn och otroligt fint arrangemang, skriver entreprenörerna på sina sociala medier. 

Kvällens tredje pristagare var 19-åriga Hani Madi som utvecklat en plan som förebygger kriminalitet.

Fler nyheter från Företagarna