För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sommar, sommar, sommar

Publicerad 22 jun 2021
Lika förvånade varje år- men på fredag är det faktiskt midsommaraftonoch snart är det också dags för oss på Företagarna Piteå att ta ett kort sommaruppehåll.

Det har läget till trots varit en minst sagt händelserik vår och vi känner verkligen att vi tillsammans med er medlemmar är på gång här i Piteå! Vi har blivit ännu fler medlemmar och är nu den näst största föreningen i Norrbotten. Det gör att vi har ännu bättre möjligheter att kunna vara med och påverka näringslivsklimatet i Piteå. Tillsammans blir vi starka!

Påverkan

Företagarna Piteå har under våren fått ta större plats på näringslivets arenor vilket gör att vi kan vara med och göra än större skillnad för er medlemmar. Företagarna Piteå har bland annat givits en plats i Piteå Kommuns näringslivsråd där vi tillsammans med politiker, tjänstemän och andra intresseorganisationer för näringslivet ska arbeta för ett näringslivsklimat i världsklass. Har du som företagare synpunkter som du vill skicka med oss till näringslivsrådet så tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen. Under hösten kommer Företagarna Piteå bjuda in dig som medlem och kommunstyrelsen till en digital fika. Du kommer som medlem att få material och en fin överraskning inför träffen där vi från Företagarna Piteå kommer presentera och diskutera innehållet i rapporten Välfärdsskaparna. Här kan du läsa om rapporten.

Handeln

Vi har en vision om ett levande Piteå och som ett led i detta sköter vi nu all drift som rör Piteå Presentkort. Presentkortet finns till för att värna om den lokala handeln och detta år har presentkortet slagit rekord i antal anslutna butiker. De allra flesta av butikerna har också valt att ansluta sig till Företagarna Piteå. Det gäller även de stora kedjorna som Åhléns, Lindex, KappAhl med flera. Det är otroligt härligt att vi kan hjälpas åt – liten som stor att skapa en stad som håller ihop. 

Fortsatt på temat handel kommer Företagarna Piteå på uppdrag av Piteå Kommun arbeta med handelns utveckling i Piteå. Detta projekt är tänkt att gå av stapeln under hösten och projektledare för detta kommer vara Cecilia Lindström. Hurra säger vi och vi hoppas att alla ni som arbetar inom handeln vill vara med och påverka, tycka till och hjälpa oss att göra Piteå till Norrbottens bästa handelskommun.

Kommande projekt

 Företagarna Piteå kommer ingå i två projekt vars syfte bland annat är att främja kompetensförsörjningen till företagen i Piteå.

  • Lärande rekrytering 2.0, ett ESF projekt som vänder sig till grupper som står längst bort från arbetsmarknaden. Projektet startar till hösten och företagarna är en av projektägarna. Läs mer om projektet här! 

Projektet vänder sig till:
- Utrikesfödda, nyanlända eller med längst vistelse i Sverige.
- Unga personer: 15 – 24 år, med ofullständiga betyg från skola eller med psykiskt dåligt mående.
- Personer med någon form av funktionsvariation.

  • Projekt 101, Integration av utrikesfödda entreprenörer. Syftet med detta projekt är att integrera utrikesfödda entreprenörer till näringslivets nätverk vilket kommer att främja dessa företagares fortsatta tillväxt.

Se fram emot

Höst innebär alltid några härliga nystarter och så gör även denna. Vi kommer fortsatt kunna erbjuda er succéfrukostar med vår eminente Fredrik Nilsson vid rodret. Som alltid en blandning av spännande nyheter, aktuella ämnen och frågor som får svar. Fredrik Nilsson fortsätter, tillsammans med gäster, att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Sändningen visas på Facebook

Första frukosten går av stapeln den 27:e augusti kl. 07.45 - 08.30. Missa inte den!

När vi alla fått grönt ljus för att ses fysiskt kommer vi även att starta upp eventet ”VD & företagsledarmiddag”. Ett superfint tillfälle att träffa nya bekantskaper, nya affärsmöjligheter eller bara njuta av en härlig middag. Håll utkik i e-postbrevlådan.

I november är det förhoppningsvis läge att hylla näringslivet på riktigt! Då går Piteå Business Awards av stapeln. Mer information om detta kommer längre fram via nyhetsbrev, webb och facebook.

Tack

Inget av detta hade varit möjligt om du inte valt att vara medlem i Företagarna Piteå. Tillsammans gör vi skillnad.

Varma sommarhälsningar

/Styrelsen Företagarna Piteå (Läs mer om oss här)

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna