podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Admir flydde kriget i Bosnien - i dag är han Årets Unga Företagare i Halmstad

Publicerad 19 sep 2022
Admir Tahmiscija tömde sitt sparkonto för att satsa på drömmen som filmproducent - i dag har han mottagit Halmstads tyngsta företagarpris.

Nyligen delades det prestigefulla priset Årets Unga Företagare i Halmstad ut och i år var det Admir Tahmiscija som korades. Han driver Två.Noll Filmproduktion där han producerar film och content för TV och sociala medier. Nu berättar han i ett stort reportage med Hallandsposten om sin företagsresa:

- För tre år sedan var jag på botten. Nu är jag lyckligare än någonsin förut, säger han till tidningen.

Admir kom till Sverige i början av 90-talet när han och familjen tvingades fly från Bosnien. Sedan dess har han låtit de kreativa drömmarna fått blomma ut, trots den tuffa ekonomin så satsade Admirs familj på hans dröm.

- Vi tömde vårt sparkonto och jag köpte en filmkamera. Jag har i över 15 år producerat film, säger han. 

Läs hela reportaget här!

Admir har gjort flera uppdrag tillsammans med Företagarna. Denna varma augustidag skulle han filma när Årets Företagare i Halmstad korades men så fick han en smärre chock när Halmstadstyrelsen vände blickarna mot Admir och utropade honom till Årets Unga Företagare.

- Totalt chockad och överraskad då jag var mitt i inspelningen av reportaget för vinnaren av Årets företagare i Halmstad när dom läste upp mitt namn. Plötsligt blev han som filmar den som blir filmad, sa Admir då. 

Om Årets Unga Företagare

Utmärkelsen Årets Unga Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Unga Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Unga Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna