podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna firade Hyltes välfärdsskapare under galamiddag

Publicerad 11 okt 2022
Närmare 80 gäster var under lördagen på plats under Hylte Award Middag för att hylla bygdens företagare.

Det var en festlig och rolig stämning under helgens näringslivsmiddag som arrangerades av Företagarna Hylte. På plats var den fantastiska Hyltestyrelsen för att prisa och kora företagare och möjliggörare  i olika kategorier. Det skålades i bubbel och de närmare 80 gästerna fick under kvällen njuta av en trerätters meny samtidigt som hyllningarna avlöste varandra. 

- På den här festen är alla lika viktiga och välkomna, säger Linnéa Petersson, ordförande i Företagarna Hylte till Hallandsposten. 

Caroline Engvall och Jonas Carlsson överraskades redan i augusti med utmärkelsen Årets Företagare i Hylte och på lördagen fick entreprenörsparet äntligen motta sitt pris. Efter middagen, som ägde rum inne på Edmans Gastro i Hyltebruk, fick även den 35-åriga skogsentreprenören Petter Marklid ta emot priset Årets Unga Företagare i Hylte och möta publikens jubel. 

För Linnéa och resten av styrelsen är Award middagen extra viktig i år med tanke på de tråkiga omständigheterna som just nu sköljer över kommunens och landets företagare. Ett unikt tillfälle att lyfta, hedra och inspirera de inbjudna välfärdsskaparna.  

- Vi går nu mot mörkare tider, men vi kommer göra allt för att hantera det, och hindra de mörka orosmoln som tynger, för vi är lösningsorienterade. För en kväll glömde vi det lite, säger Petersson. 

Efter middagen fortsatte priser att delas ut: Årets butik i Hylte kommun 2022 blev CJ-Tält och Fritid. Årets Tjänsteperson blev Ida Karlsson Lalander från Leva din dröm Hylte. Det prestigefyllda priset Årets Eldsjäl var det Bertil Holmén som fick motta för sina insatser i kommunen.

Avslutningsvis var det priset Årets möjliggörare i Hylte kommun som delades ut och det var föreningen Landeryds Järnvägsmuseum som fick motta diplom och blommor. Ett gesällbrev delades även ut under kvällen till frisören Cornelia Svensson

Linnéa Petersson var mycket nöjd med kvällens utgång. I ett känsloladdat inlägg på sociala medier skriver hon en kort sammanfattning om den lyckade middagen.

- Kvällen blev magisk. Företagarna Hylte Award Party 2022. Fantastisk, känslan är stark och det var viktigt att få lyfta alla som skapar framtidstro i vår kommun. Stolt över hela min styrelse där alla har sin speciella drivkraft i vårt arbete och bidrar.

Fler nyheter från Företagarna