headphones newspaper video-player

Årets Företagare i Halmstad Heli Hyyppä om priset: "Tusen tack!"

Den rosa såpadrottningen Heli Hyyppä blev utsedd till Årets Företagare i Halmstad 2021.
Publicerad 30 mar 2021

Heli Hyyppä, grundare av succébolaget Piga.nu, blev glatt överraskad när hon fick ta emot det prestigefyllda priset Årets Företagare av Företagarna Halmstad.

- Oj vad ska man säga tusen tack! Utbrast en mycket glad men chockad Heli när hon överröstes av skumpa och jubel. 

Startade upp 2006

Heli startade företaget helt själv år 2006. Till en början jobbade hon solo men började snabbt att anställa och hade som fokus att skapa en familjekänsla över företaget:

- Jag ville fokusera på att anlita och skapa jobb främst åt kvinnor så att de kunde känna sig självständiga, berättar hon.

30 nya kunder per månad

Piga.nu växer snabbt och ökar i dag med cirka 20 till upp emot 30 nya kunder varje månad.

- I dag har företaget blivit franschise och erbjuds i flera städer, säger företagaren och fortsätter:

- Vi har för mål att utöka i hela Sverige.

Säljer egna produkter

Utöver hushållstjänster så har Piga.nu tagit fram egna, miljövänliga produkter som de använder och säljer. 

- Man siktar mot månen och sedan kommer man in i månen. Jag är en utländsk kvinna som har lyckats, det känns väldigt stort, säger Heli avslutningsvis. 

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor