För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Unga byggduon om priset: "jättekul och positivt"

Publicerad 29 jun 2021
Rasmus Örnstedt och David Kamstedt startade sitt gemensamma aktiebolag när de var 22 och 24 år gamla. Nu hyllas de för sitt entreprenöskap.
David Kamstedt och Rasmus Örnstedt korades till Årets Unga Företagare i Hylte 2021

Det var under förra veckan vi rapporterade om att David Kamstedt och Rasmus Örnstedt vunnit kategorin Årets Unga Företagare i Hylte.
- Vi blev överraskade och visste inget i förväg. Jag tror att vi får priset eftersom vi driver en hållbar verksamhet, sätter alltid kunderna i fokus och försöker hela tiden göra bra ifrån oss, säger David Kamstedt till Hallandsposten. 

David och Rasmus drev först varsin enskild firma, men valde att slå ihop sina förmågor i ett gemensamt aktiebolag i slutet av 2017. Att bli egenföretagare vid så ung ålder har haft både sina för- och nackdelar säger David till tidningen:

- Både och. Om man är äldre har man mer livserfarenhet. Samtidigt har man mer energi och ork när man är ung och är kanske beredd att kämpa hårdare.

Årligt pris från Företagarna

Priset delas årligen ut av Företagarna i Hylte. För att nomineras till Årets Unga Företagare måste man vara under 35 år. 
- Vi ser Hyltes unga företagare som inspiratörer, i Hylte handlar det om att våga starta företag på landsbygden även i ung ålder, säger Linnéa Petersson, ordförande för Företagarna i Hylte.
Tillsammans med George Larsson, som representerar Företagarna Young i Hylte, delade hon ut blommor till David Kamstedt och Rasmus Örnstedt, uppger Hallandsposten. 

Fler nyheter från Företagarna