För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bygg- och kakelfirma blev Årets Unga Företagare i Hylte 2021

Publicerad 24 jun 2021
Det var under fredagen som företagsduon David Kamstedt och Rasmus Örnstedt överraskades av Företagarna Hylte som dök upp med blomster och filmkameror.
David Kamstedt och Rasmus Örnstedt korades till Årets Unga Företagare i Hylte 2021

Priset Årets Unga Företagare i Hylte gick i år till de unga  och hyllade förebilderna David Kamstedt och Rasmus Örnstedt som tillsammans äger och driver Hyltefirman Kamstedts Kakel & Byggservice AB.

- Det är riktigt kul att bli uppmärksammad på ett så positivt sätt! Vi visste inte ens om att vi var nominerade, säger en glad David Kamstedt.

Det var 2017 som David Kamstedt tog steget och fullföljde sin livslånga dröm om att driva egen firma. Han var trygg och trivdes bra på sitt tidigare jobb men det fanns alltid en längtan om att bli entreprenör:

- Jag visste hela tiden att detta var någonting jag skulle göra. Det tog emot att våga ta steget, men så snart jag gjorde det så föll allting på plats. 

Blomstrande bransch

Det dröjde inte länge förrän David slog sig samman med Rasmus Örnstedt. I dag haglar jobben ner över byggduon som nu tagit steget och anställt två medarbetare för att hinna med sina fullspäckade scheman. 

- Vi insåg tidigt att vi kompletterade varandra bra, det är ett beslut vi inte ångrar en minut, säger Kamstedt och fortsätter:

- Nu är vi snart fyra man och de nya kollegorna som kommer in och jobbar är riktigt duktiga, så nu är känslan på topp! 

Vill växa långsiktigt och hållbart

De unga entreprenörerna är ödmjuka och tacksamma över att det gått så pass bra för företaget. Men de vill inte stressa fram utvecklingen utan satsar på att växa långsiktigt och hållbart. Däremot är de alltid öppna för att ta in fler i fler drivna byggare i företaget.

- Byggbranschen har verkligen en topp nu men trots det är det svårt att hitta rätt kompetens. Självgående och kunniga snickare växer inte på träd dessvärre, förkarar David Kamstedt.

Avslutningsvis vill David Kampstedt slå hål på en del avskräckande myter om att driva eget:

- Hade jag vetat det jag vet i dag så hade jag nog startat företag tidigare. Många varnade om långa dagar utan att knappt kunna ta ut lön första året och mycket mer. Men jag kan inte riktigt hålla med om att så har varit fallet, säger han och tillägger:

- Det är en livsstil att vara företagare, visst kan det vara mycket periodvis, men så som man utvecklas och kontakten man får med kunder är oslagbar. Jag tycker verkligen inte det är ett så hårt liv som det ibland kan målas upp som.

Fler nyheter från Företagarna