För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Marie Axtelius: "Hög framtidstro bland länets småföretagare"

Publicerad 18 jun 2021
Efter ett dramatiskt år ser småföretagen en tydlig vändning, visar årets Småföretagsbarometer.
Marie Axtelius är inte förvånad över rapportens optimistiska resultat.

Småföretagen har drabbats hårt av coronapandemin. Årets Småföretagsbarometer visar att konjunkturindikatorn föll till minus 15 jämfört med fjolårets utfall på 37. Det är den lägsta nivån i barometerns 35-åriga historia och visar på en kraftig konjunkturförsvagning under de senaste tolv månaderna. Nu vänder det dock uppåt igen och småföretagen är mycket optimistiska inför framtiden, skriver Daniel Wiberg, chefsenkomon på Företagarna. 

Hyllar snabbfotade politiker

Framtidstron bland småföretagare i Halland visar sig vara högre än snittet i landet, uppger P4 Halland. Företagarna Hallands regionchef Marie Axtelius är inte förvånad över rapportens resultat:

Jag tycker att överlag ser det väldigt ljust ut. Det finns en stor framtidstro. Dels beror det på att region Halland och våra politiker har varit väldigt duktiga på att se till att vi har fått ett välutbyggt fiber, säger hon.

Snabb omställning 

Att vara snabb och ställa om under pandemin har varit avgörande.

- Nu när digitaliseringen kom så snabbt i samband med pandemin har det bra med den snabba omställningen, säger Marie Axtelius och tillägger:

- Man blir stark när man tar sig igenom kriser. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna