headphones newspaper video-player

Unga Halmstadsentreprenören bakom Isovox om priset: "Väldigt stolt"

Den unga entreprenören bakom succéuppfinningen Isovox korades igår till Årets Unga Företagare i Halland 2021. Nu gör gör han upp i riksfinal i Blå Hallen i Stockholm.
Publicerad 25 aug 2021
Philip Olsson har nu utsetts till regionsvinnare av Årets Unga Företagare.

Nu har Årets Unga Företagare i Halland 2021 utsetts och det blev 27-åriga Halmstadssonen Philip Olsson, grundare av Isovox som fick ta emot det tunga entreprenörspriset som delades ut av Företagarnas regionchef Marie Axtelius och Landshövding Brittis Benzler. Ceremonin ägde rum på Halmstad Slott och där var Philip på plats tillsammans med de andra unga finalisterna från länet. 

- Jag är väldigt stolt! Särskilt med tanke på hur många fina medtävlande som fanns, säger Philip till Hallands Nyheter. 

Philip Olsson grundade Isovox  2015 efter att han störde sina grannar när han spelade in hårdrocksmusik i sin lägenhet. I dag har Isovox kunder i hela 50 länder och är ett team på tre personer men som snart kommer att öka till fem.

- Vi är i dagsläget ett litet team men som tillsammans försöker flytta berg. Nu måste vi bli fler. Vi rustar för framtiden och kommer att satsa hårt på utveckling framöver, säger Philip Olsson till tidningen.

Den 15 oktober ska Philip Olsson bege sig till Stockholm för att göra upp i den stora Sverigefinalen som kommer att äga rum i Blå Hallen. Han är spänd på vilka hans motståndare är:

- Det ska bli mycket spännande att se vad de andra regionerna i landet har för sig. Och kul att nätverka med andra drivna och framgångsrika, unga entreprenörer.

Vinnarmotivering:

Årets unga företagare i Halmstad, har med sång, humor, mod och nytänk, löst ett problem och byggt ett varumärke som tagit rejäl plats på den internationella marknaden. Hans företag står på en stabil grund, redo för ännu större utmaningar. Gubben i lådan har fått en helt ny innebörd och vi tackar Philips griniga granne och Seal för att vi sett ännu en företagarstjärna etablera sig i Halmstad. Så skruva upp volymen, för vi är övertygade om att vi kommer få höra mer om Philip Ohlsson och Isovox i framtiden

De gjorde upp i regionsfinalen: 

Falkenberg: Tommie Tihinen och Sebastian Almgren, 88 Kvadrat

Halmstad: Philip Olsson, Isovox

Hylte: David Kamstedt och Rasmus Örnstedt, Kamstedts Kakel & Byggservice

Laholm: Noak Potocki, Nordictherm Spa AB

Varberg: Roberto Larsson, Oscar Nilsson och Jacob Johnsson, Zup Burgers

Årets Unga Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter