headphones newspaper video-player

Gekåsprofilen om juryarbetet inför Årets Företagare: “Alla är värdiga vinnare”

Nu tar vi tempen på Boris Lennerhov, tidigare vd på Gekås i Ullared, som är en av årets jurymedlemmar, vars uppgift är att utse en lokal vinnare som kammar hem det tunga priset Årets Företagare i Halland 2021.
Publicerad 23 aug 2021
Foto: Jonas Arnesson.

Det är en tuff startfemma som gör upp om det årliga priset Årets Företagare i Halland. Varje enskild kommun i länet har under året valt ut sina lokala vinnare och nu är det upp till juryn att kora regionsfinalisten. Vinnaren skickas sedan vidare till riksfinalen i Stockholm och tävlar då om att ta hem rubbet - Årets Företagare i Sverige. 

Årets jurymedlemmar har haft en svår utmaning framför sig när de tillsammans har utsett den än så länge okorade regionsvinnaren. Nu har vi på Företagarna Halland tagit tempen på en av årets jurymedlemmar, superentreprenören Boris Lennerhov.

- Vi har utgått från vissa kriterier, såsom lönsamhet, utveckling, mångfald, hållbarhet med mera. Sedan har det varit upp till oss att läsa på om varje enskilt företag och försöka komma fram till ett beslut, säger Gekåsprofilen.

Enad jury

Boris berättar vidare att jurymedlemmarna till en början försökte skala ner antalet finalister från fem till tre. Sedan stod det klart och tydligt vem som skulle koras till vinnare:

- Var och en fick redogöra för vad de tyckte och det visade sig att vi alla tyckte snarlikt vilket underlättade arbetet en hel del, säger Lennerhov. 

Alla värdiga vinnare

Den enade jury som efter några diskussioner kom fram till en etta var enade om att alla finalister var värda förstapriset. Boris vill passa på att hylla länets många småföretagare och menar att alla som driver företag förtjänar en hyllning. 

- Det är värdefullt för många av de lokala företagarna att bli sedda. Det är viktigt att lyfta fram bra och duktiga småföretagare som inte annars får den uppmärksamhet som de förtjänar, säger han och tillägger:

- Det är verkligen stärkande för många att få ett sånt här pris.

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm. 

Sammanställning av finalisterna:

Falkenberg: Per, Lovisa och Helena Stenström, Bertegruppen AB

Halmstad: Heli Hyyppä, Piga.nu

Hylte: Carl-Magnus Pettersson, Nybero Snickerfabrik

Laholm: Emmy och Marcus Kjell, Novista Sweden AB

Varberg: Ann och Johan Rydholm, Taiga AB

Regionvinnaren offentligörs den 24 augusti på Halmstad Slott klockan 11.30.

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter