headphones newspaper video-player

De vann Hallands finaste företagarpris

Familjeföretagarna Per, Lovisa och Helena Stenström på Bertegruppen i Falkenberg korades i dag till Årets Företagare i Halland 2021. Och Årets Unga Företagare gick till Halmstadsentreprenören Philip Olsson på Isovox.
Publicerad 24 aug 2021
Falkenbergsföretaget Bertegruppen AB blev Årets Företagare och Isovoxgrundaren från Halmstad blev Årets Unga Företagare i Halland 2021.

Under trevliga  och coronavänliga reformer på Halmstad slott bjöds i dag de lokala finalisterna till Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Halland in till länsfinalen. På plats var bland andra Hallands Landshövding Brittis Benzler som tillsammans med Företagarnas regionchef Marie Axtelius delade ut de två prestigefulla priserna.

Det var tuff konkurrens som flödade på Slottet när vinnarna utsågs. Årets Företagare i Halland 2021 blev slutligen familjeföretaget Bertegruppen AB från Falkenberg och på plats var ägarna Per, Lovisa och Helena Stenström för att ta emot det tunga priset. Även Årets Unga Företagare i Halland 2021 delades ut och gick inte helt oväntat till hårdrocksfantasten Philip Olsson som brytit sig ut på internationell mark med sin geniala företagsidé Isovox. 

Vinnarmotiveringen för Årets Företagare i Halland löd: 

Med anor från 1569 är man Sveriges äldsta familjeföretag då generation till ge neration fortsätter driva och utveckla de ingående företagen . Nycklarna till framgång med ljus framtidsinsikt är kärlek till arvet, styrka från bygden, med kunskap från tiden och m ed känsla för kvalité. En genomgående filosofi är att man må ste våga. Detta visas gång på gång i lyckade investeringar s om tillsammans bidrar till en hållbar kedja där kvalitet, sm ak och njutning ligger i fokus”. Årets Företagare 2021 går t ill Per Stenström, Lovisa Stenström och Helena Stenström på Bertegruppen som består av företagen SIA Glass, Berte Qvarn, Berte Gård, Berte Museum och Bertebos Stiftelse.

Vinnarmotiveringen för Årets Unga Företagare i Halland löd: 

Årets unga företagare i Halmstad, har med sång, humor, mod och nytänk, löst ett problem och byggt ett varumärke som tagit rejäl plats på den internationella marknaden. Hans företag står på en stabil grund, redo för ännu större utmaningar. Gubben i lådan har fått en helt ny innebörd och vi tackar Philips griniga granne och Seal för att vi sett ännu en företagarstjärna etablera sig i Halmstad. Så skruva upp volymen, för vi är övertygade om att vi kommer få höra mer om Philip Ohlsson och Isovox i framtiden.

Vi riktar ett stort grattis till företagarna som nu gör upp i riksfinalen som kommer att äga rum i Blå Hallen i Stockholm under hösten. 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter