För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Efter Företagarnas krönika: "Småföretagen har stor betydelse"

Publicerad 23 apr 2021
Det kan aldrig poängteras nog hur viktiga småföretagarna är för kommunens skatteintäkter, skriver ledarskribenten Katarina Erlingson i en debattartikel på Hallands Nyheter.
Foto: Shutterstock

Företagarna har tagit fram en rapport, Välfärdsskaparna, som visar småföretagens ekonomiska betydelse för kommunerna. Halland har många småföretag och dessa står för 30 procent av skattekronorna till kommunerna, där de stora företagen bara står för 27 procent.

Mellan kommunerna varierar det enligt rapporten. I Laholm står småföretagen för 37 procent av skatteintäkterna, i Halmstad bara 26 procent. Laholm ligger också högt, på trettonde plats, om man jämför med hela riket. Falkenberg hamnar på plats 129 med 31 procent och Varberg på plats 159 med 30 procent. Företagarna har räknat med de skatter som anställda hos småföretag (under 50 anställda) betalar till kommunen, skriver ledarskribenten Katarina Erlingson i en debattartikel på Hallands Nyheter.

- Därför är det extra viktigt att kommunerna underlättar för småföretagen på de sätt som kommunerna kan. Varje person som har ett arbete bidrar till den gemensamma välfärden genom att betala skatt, skriver Erlingson.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna