För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Hudiksvalls lyckade företagsluncher lockar

Publicerad 20 mar 2024
Hållbarhet stod på agenden i februari, i mars väntar ännu en fartfylld lunch med fokus på trygghet.
Foto: Philippe Rendu

Det är Företagarna Hudiksvall som ligger bakom de välbesökta och uppskattade luncheventen som lockar till sig företagare och kommunrepresentanter från hela Hudiksvall. I februari var det fokus på hållbarhet, där man träffades för att diskutera om hur Hudiksvall ska lyckas med att utvecklas och hur man på bästa sätt når visionen om att ha 50 000 invånare år 2050.

På en skala mellan 1 och 10 i hållbarhet så placerar sig Hudiksvalls kommun sig på 3 eller 4. 

– Det är i vår nya översiktsplan som mycket av hållbarheten kan skapas och det är i mycket företagen som gör det, säger kommunalrådet Mikael Löthstam (S) till ht.se.


Foto: Philippe Rendu.

Fokus på utveckling och omställning

På plats var även Paul Bogatir som leder Hudiksvalls hydraulikkluster för att prata om hur hydraulikföretagen i Hudiksvall förbereder sig för att fordonsflottan elektrifieras.

- Hiab utvecklar lyftkranar för elektriska lastbilar, Huddig möter elektrifieringen med Tigon som är en grävlastare med hybriddrift, säger han enligt tidningen. 

Under lunchen diskuterades det även hur företagen bäst och enklast kan jobba för att ställa om. Bodil Nylander, Mikagruppen, har i 25 år jobbat med hållbarhetsfrågor och var på plats för att ge några enkla och goda råd.

- Mina fem tips för omställning är att sortera avfallet som företaget producerar, lista upp alla kemikalier som används, gör kundundersökning, gör skyddsronder och gör medarbetarundersökning, säger hon. 


Paul Bogatir. Foto: Philippe Rendu

Nytt lunchevent den 27 mars med fokus på trygghet

Nästa lunch fokuserar på tryggheten i Hudiksvalls kommun och vad man som företagare och privatperson göra för att öka tryggheten på den plats jag bor och verkar på.

- Vi hoppas på en fortsatt god uppslutning då dessa träffar är mycket värdefulla för Hudiksvalls framtida utveckling. Det är tillsammans som vi kan göra verklig skillnad, säger Företagarnas ordförande Andreas B Hallberg avslutningsvis. 


Foto: Philippe Rendu.

Anmäl dig till nästa lunchföreläsning här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna