För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Två byggentreprenörer fick motta Sandvikens tyngsta företagarpriser

Publicerad 26 maj 2023
Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sandviken 2023 har korats!

Det var under Sandvikens morgonsoffa tidigare i vår som årets finalister avslöjades. En tuff uppställning med hög variation av drivna företagare offentliggjordes. Trots den hårda konkurrens så stod det klart under torsdagens morgonsoffa  vem som slutligen kammade hem prestigefyllda titeln Årets Företagare. Och åretss vinnare 2023 blev Peter Larsson, som driver företaget PP Hus & Bygg. 

Vinnarmotiveringen löd: 
Med ett stort hjärta för både människor och lokalsamhälle tvekar inte denna vinnare att samarbeta och hjälpa till där det behövs. Den stora utmaningen kring att hitta och behålla rätt människor löses med gemensamt arbete tillsammans med de som annars skulle ses som rena konkurrenter. Årets företagare visar på många sätt hur problem blir till lösningar och att en imponerande tillväxtkurva inte behöver betyda att man får växtvärk eller tappar företagets själ.

Även Årets Unga Företagare korades. Det tunga priset gick till Andreas Sjöberg, som även han driver en byggfirma, Spikat & klart!.

Vinnarmotiveringen löd: 
Årets unga företagare i Sandviken är en riktig förebild. Grunden till sitt företagande lades redan under gymnasietiden där vinnaren såg till att trots att den egna skolan inte erbjöd Ung företagsamhet, fick personen möjlighet att testa sin affärsidé som ett UF-företag genom en annan skolas försorg. UF blev till AB och verksamheten växer för varje år. Med ett starkt engagemang för andra unga människors möjligheter att förverkliga sina drömmar och bidra till deras personliga utveckling bygger denna entreprenör framtiden på många sätt.

Om Årets Företagare 

Årets Företagare utses av organisationen Företagarna på lokal, regional och nationell nivå. De lokala vinnarna går vidare till en regional final. Vinnaren där fortsätter sedan till den nationella finalen som äger rum i Stockholms stadshus.
 
 
I Sandviken delas priset ut av en jury bestående av representanter från Företagarna Gävleborg, Företagarna i Sandviken, Sandvikens kommun och Swedbank.
Fler nyheter från Företagarna