För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De kan bli Årets Företagare i Sandviken 2023

Publicerad 30 mar 2023
Den 25 maj ska Årets Företagare i Sandvikens kommun koras!
Peter Larsson, PP Hus&Bygg, Sara Wennerqvist, Wild Nordic och Omid Mamhosseni, AQUA Restaurang och Bar är nominerade till Årets Företagare i Sandviken 2023.

Det är tre duktiga Sandvikenentreprenörer som blivit nominerade till det prestigefyllda priset Årets Företagare. Krögaren Omid Mamhosseni, hantverkaren Peter Larsson och naturfotografen Sara Wennerqvist är de tre finalister som nu gör upp om att koras till vinnare.  Som alla tre  lyftes fram för sin exceptionella företagsamhet under torsdagens morgonsoffa i Sandviken. 

- De här företagarna förtjänar att lyftas lite extra för sina fantasstika och inspirerande insatser på orten, säger Företagarnas regionsamordnare Maria Tunhult.

Nomineringarna lyder: 

Omid Mamhosseni, AQUA Restaurang och Bar
"Resan in i det svenska näringslivet började i Göteborg, en vecka efter att vår nominerade kommit till Sverige. Då hade vår finalist erfarenhet av att vara kock med sig, men här startade han i disken på en restaurang. Bara en månad därefter jobbade han i köket. Det visar på drivkraft och att göra det man kan göra som är bra. Det var det som fick personen att sedan köpa en liten kiosk som utvecklats till en av Sandvikens mest eftertraktade restauranger som lockar kunder vida omkring. Det finns en chef, och det är kunden. Denna serviceinriktade företagare är en stor inspirationskälla som jobbar hårt, bygger själv och sparar pengar – och serverar numera mat till högsta kvalitet på två ställen!"

Peter Larsson, PP Hus&Bygg AB
"När pandemin svepte över världen tvekade inte den här företagaren att hjälpa till med utkörning av matkassar till riskgrupper. Det hänger samman med det starka lokala engagemanget denna eldsjäl för bygden uppvisar. Vår finalist samarbetar med andra företagare i området och där konkurrenterna blivit lösning på kompetensbristen och man hittar vägar tillsammans för personalen framåt. Därtill drivs företaget mycket framgångsrikt och trots att man växer sakta för att behålla den familjära känslan har företaget de senaste åren haft en tillväxt på över 200 procent." 

Sara Wennerqvist, Wild Nordic 
"Redan som 15-åring bestämde sig denna finalist att aldrig ha ett tråkigt jobb. Några decennier senare kan vi tack och lov konstatera att det inte blivit så. För denna företagares engagemang för djur och natur sprider viktig kunskap om Sverige och värnar om biologisk mångfald, lockar gäster från hela världen som vill uppleva Sverige och sätter dessutom Järbo på världskartan. Här finns ett stort engagemang för att barn och unga ska få uppleva naturen, som trots att den finns runt knuten för många är oupptäckt för ännu fler. Denna finalist är ett föredöme tack vare sin entreprenörsanda, sitt driv och sitt miljötänk."

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna