För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna granskar: "Missvisande statistik om minskade konkurser i Gävleborg"

Publicerad 11 jan 2023
Ny statistik visar att konkurserna i Gävleborg minskade med 14 procent men Företagarnas regionchef Eva Cooper är kritisk till siffrorna.
Eva Cooper tycker att man ska ta konkursstatistiken med en nypa salt. Foto: Joakim Dahlbäck

Förra året var ett svårt år för många svenska företag. Antalet konkurser i Sverige ökade med hela fem procent, men i Gävleborg minskade antalet konkurser med 14 procent. 

Eva Cooper, regionchef för Företagarna Gävleborg, menar att siffrorna om färre konkurser i länet kan vara något missvisande.

- Om man djupdyker i de här sifforna kan man se stora skillnader mellan kommunerna i länet, säger hon i en intervju med P4 Gävleborg

Enligt Eva bör man behöver följa detta under en längre period för att få en realistisk bild av hur företagen faktiskt mår.

- Tittar man i Nordanstig så har konkurrserna ökat med 500 procent så det visar på att det är ganska låga siffror det handlar och med rejäla svängningar beroende på vilken kommun man befinner sig i, säger Cooper avslutningsvis. 

Konkurserna ökar

Taggar
Fler nyheter från Företagarna