För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Woxnadalen bjöd in politiker till debatt

Publicerad 4 apr 2022
Det blev succé när Företagarna i Woxnadalen in bjöd politiker och tjänstemän på bakelse.

I Ovanåkers kommun är 97 procent av företagen i näringslivet små företag med färre än 50 anställda. Det visar Företagarnas senaste rapport Företagarfakta. Då passade Företagarna Woxnadalen på att bjuda in samtliga partier för debatt till Lillbogården i slalombacken i Edsbyn. 

- Vi ser en synlig trend i att det är de små företagen som skapar jobb i Ovanåker, berättar Marcus Larsson från Företagarna Gävleborg för Ljusnan. 

På plats var bland annat Företagarna Woxnadalens vice ordförande Thomas Nilsson som agerade moderator under kvällens debatt. Han passade på att ställa flera frågor om kommande valet till de närvarande politikerna - vad de vill göra och hur de ska göra företagsklimatet bättre. 

Lyckad tårtkampanj

Flera av Ovanåkers småföretagare var med på plats. Bland annat Thomas Grims från Valbo Trä som framförde kritik gällande den långa väntetiden hos kommunen.

- Det är väldigt långa ledtider så fort det ska hända någonting, sa han enligt tidningen. 

Efter debatten bjöds det på en härlig tacobuffé som avrundades med att avnjuta den genialiska tårtan som tydligt visar var kommunens skattepengar kommer ifrån. En lyckad kväll som uppskattades av alla deltagare. 

Fler nyheter från Företagarna