För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Bollnäs inspel på lyckade näringslivsfrukosten

Publicerad 6 apr 2022
Hur mår företagarna i Bollnäs kommun efter pandemin? Det diskuterades under en näringslivsfrukost tidigare förra veckan.
Madeleine Böhnke är ordförande i Företagarna Bollnäs.

Först en pandemi och sedan ett krig. Det är mycket oroligheter i världen just nu och därför var det viktigt för Bollnäs kommuns näringslivs- och utvecklingskontor att ta reda på hur företagarna i bygden mår. Det gjorde man genom att arrangera en näringslivsfrukost. 

På plats var även Företagarna Bollnäs som tillsammans med kommunen turas om att arrangera dessa frukostar. Ordförade Madeleine Böhnke var på plats uppger helahalsingland.se. Hon säger till tidningen att det har varit tufft länge för många:

- Men företagen måste fortsätta rulla, därför kämpar vi på i den takt vi kan och klarar av. 

Det finns 4 918 jobb i de små företagen i Bollnäs

I rapporten Företagarfakta 2022 fastlår man att det finns 4 918 jobb i de små företagen i Bollnäs kommun. Företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med så mycket som 335 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter. Madeleine tillsammans med styrelsen i Bollnäs  planerar just nu att träffa kommunens lokala partier och diskutera företagsklimatet inför höstens val.

- Även inför förra valet kändes det som att politiken lyssnade på oss, säger Böhnke till tidningen. 

I Sverige finns det 500 000 företagare, var och en med sin historia, sin röst och idé att inspireras av. Ungefär var tionde sysselsatt i Sverige är en företagare och många av dessa har i sin tur skapat jobb åt en eller flera personer. För i Sverige har små och medelstora företag svarat för 4 av 5 nya jobb ända sedan 1990. En politik som ska skapa jobb, tillväxt och välfärd måste därför inkludera och uppmuntra till jobb- och värdeskapande i småföretag.

- Det är i de små företag som jobbskaparna finns. Ge företagare förutsättningar att växa. För när företagen växer, växer Sverige, säger Företagarnas regionchef Eva Cooper

Fler nyheter från Företagarna